Guvernul pregătește Hotărârea de prelungire a stării de alertă. Orban: Nu ne dorim să introducem noi restricții. Vrem să scadă numărul de cazuri și să ne apropiem treptat de o activitate normală (VIDEO)

Guvernul pregătește Hotărârea de prelungire a stării de alertă. Orban: Nu ne dorim să introducem noi restricții. Vrem să scadă numărul de cazuri și să ne apropiem treptat de o activitate normală (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul pregătește Hotărârea privind prelungirea stării de alertă. Întrebat dacă, odată cu prelungireastării de alertă, este posibil să fie adoptate noi restricții, prim-ministrul a indicat că Executivul nu își dorește acest lucru, ci vrea că „situația să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă și să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: Pregătim Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă

Întrebat dacă există posibilitatea să fie introduse noi restricții odată cu prelungirea stării de alertă, prim-ministrul Ludovic Orban a răspuns: „Știți foarte bine că starea de alertă se instituie pe 30 de zile și se prelungește prin Hotărâre de Guvern pentru o perioadă de maximum 30 de zile. Pregătim Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă. În ceea ce ne privește, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricții. Vrem ca situația să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă și, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”.

Demnitarul liberal a făcut, luni, mai multe precizăricu privire la evoluția epidemiei de COVID-19 din România și la răspunsul autorităților naționale pentru combaterea crizei sanitare și a efectelor sale.

„De la începutul pandemiei, suntem într-un efort constant de creștere a numărului de paturi din secțiile de Terapie Intensivă, dar și a numărului de paturi din spitale care nu sunt secții de Terapie Intensivă. Evident că am crescut semnificativ acest număr de paturi în secțiile de Terapie Intensivă și acționăm în continuare pentru a crește numărul de paturi din Terapie Intensivă disponibile pentru pacienți”, a declarat, printre altele, Ludovic Orban.

Întrebat dacă le poate promite românilor că rudele lor nu vor muri în așteptarea unui loc în spital, premierul Ludovic Orban a afirmat:„De aia ne luptăm zi de zi, de aia încercăm să găsim soluții, de aia încercăm să anticipăm, de aia încercăm să intervenim permanent – nu contează că e zi sau noapte – tocmai pentru a găsi soluții, dar până la urmă soluția cea mai bună este ca oamenii să respecte regulile de protecție sanitară. Împreună, să limităm numărul de îmbolnăviri. Împreună, să reușim prin măsuri care nu sunt foarte complicate, prin conformare la aceste măsuri să reducem numărul persoanelor infectate, pentru că asta e cea mai bună soluție ca să nu se ajungă într-o situație”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`