Directorul AstraZeneca: Vaccinarea anti-COVID ar putea începe în decembrie

Directorul AstraZeneca: Vaccinarea anti-COVID ar putea începe în decembrie
Foto: pixabay.com

Directorul executiv al producatorului farmaceutic AstraZeneca a declarat ca vaccinul dezvoltat de aceasta companie impotriva nouluicoronavirusar putea sa devina disponibil pentru utilizare la sfarsitul lunii decembrie, in asteptarea aprobarilor emise de autoritatile cu rol de reglementare pe piata medicamentelor, informeaza DPA.

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca ar putea să devină disponibil în decembrie

Vaccinul dezvoltat împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 dezvoltat de compania AstraZeneca ar putea să devină disponibil pentru utilizare la sfârşitul lunii decembrie, a anunțatdirectorul executiv al producătorului farmaceutic. Compania este acum în aşteptarea aprobărilor emise de autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor.

”Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie”, a afirmat Pascal Soriot, CEO AstraZeneca.

AstraZeneca colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica un vaccin potenţial împotriva noului virus SARS-CoV-2, considerat unul dintre cei mai promiţători candidaţi de pe plan mondial în cursa ce vizează găsirea unui tratament eficient care să pună capăt pandemiei de COVID-19.

”Poate că nu vom obţine niciodată bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca – n.r.), nimeni nu ştie cât de des vor trebui oamenii să se vaccineze. Dacă vaccinul nostru este eficient şi îi protejează pe oameni mai mulţi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piaţă”, a mai spus Pascal Soriot.

”Vom putea să obținem bani de pe urmalui”

Totodată, directorul companieibritanico-suedeză a evidențiatfaptulcă mulți experți consideră totuși că oamenii vor trebui să se vaccineze din nou după o perioadă.

”Dacă acest lucru va trebui făcut anual, atunci vom putea să obținem bani de pe urmalui (a vaccinului, n.r.) începând din 2022”, a adăugat CEO-ul companiei AstraZeneca.

”Însă trebuie să ne asigurăm mai întâi că vaccinul nostru funcționează cu adevărat”, a conchis el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`