Premieră în Statele Unite. Kamala Harris devine prima femeie vicepreședinte din istoria țării

Premieră în Statele Unite. Kamala Harris devine prima femeie vicepreședinte din istoria țării
Sursa Foto: Facebook

Senatoarea Kamala Harris va deveni prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite ale Americii. Cunoscută ca un proeminent politician de culoare, în egală măsură ea este mândră și de rădăcinile ei indiene.

Kamala Harris, prima femeie din istoria Statelor Unite care devine vicepreședinte

„Aceste alegeri sunt mai mult decât despre Joe Biden sau despre mine. Sunt despre sufletul Americii și despre voința noastră de a lupta pentru el. Ne așteaptă multă muncă. Hai să începem!”, a declarat vicepreședintele ales al Statelor Unite, după ce proiecțiile media au arătat sâmbătă, la cinci zile dupăalegeri, că Joe Biden estecâștigătorul curseipentru Casa Albă.

În momentul în care televiziunile din America au anunțat rezultatul, sâmbătă, în jurul prânzului, punând capăt celor cinci zile de suspans, Kamala Harris era undeva în natură, împreună cu soțul ei. În mediul online a apărut o fotografie în care cei doi se îmbrățișează în momentul în care primesc vestea.

„Sunt atât de mândru de tine”, a comentat la fotografie soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff.

Cine esteKamala Harris?

Senatoarea Kamala Harris este cunoscută ca un politician de culoare, dar ea are și origini indiene. Mama ei a fost născută înIndia, iar tatăl ei în Jamaica. De altfel, numele ei are origini indiene.

”Numele meu se pronunță comma-la, ca în cazul semnului de punctuație (comma, în limba engleză, înseamnă virgulă, n.r.)”, se arată în autobiografia ei ”The Truth We Hold” (Adevărul pe care îl deținem – n.r.), pe care a publicat-o în anul 2018.

Numele ei este indian și are o semnificație puternică. Înseamnă ”floare de lotus”.

”Un lotus crește sub apă, florile lui se ridică la suprafață, în timp ce rădăcinile lui sunt bine ancorate pe fundul râului”,a mai explicat ea.

Kamala Harris a avut o mamă care a fost o tânără prodigioasă. Shymala Gopalan, care a murit, la vârsta de 70 de ani, în 2009, a terminat Universitatea din Delhi la vârsta de 19 ani.

Ulterior, mama primei femei de culoare vicepreședinte în SUA a părăsit India, în anul 1958 pentru a face un doctorat în nutriție și endocrinologie. Apoi, a devenit cercetător specializat încancerulde sân.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`