ALEGERI ÎN SUA | Donald Trump: S-au petrecut lucruri rele. Observatorilor nu li s-a permis să asiste la numărarea voturilor

ALEGERI ÎN SUA | Donald Trump: S-au petrecut lucruri rele. Observatorilor nu li s-a permis să asiste la numărarea voturilor
Foto: Hepta - Zuma Press / SMG

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, a insinuat din nou că ar exista fraude. Acesta a acuzat faptul că observatorilor nu li s-a permis să vadă ce se întâmplă în sălile de numărare a voturilor și, astfel, s-au putut face schimbări. De altfel, Trump a susținut de mai multe ori că există fraude și că va lupta în Justiție. Și echipa sa de campanie a transmis că numărătoarea corectă a voturilor îl dă pe el câștigător. De cealalătă parte, contracandidatul său, democratul Joe Biden, a afirmat și el: „cifrele ne spun clar, vom câștiga aceste alegeri”.

Donald Trump susține că s-au întâmplat „lucruri rele” la numărarea voturilor, când observatorilor nu li s-a permis să asiste

În mai multe mesaje pe Twitter, Donald Trump, care luptă pentru un nou mandat la Casa Albă, a scris că „s-au întâmplat lucruri rele” și a acuzat faptul că observatorilor nu li s-a permis să vadă ce se întâmplă în sălile de numărare a voturilor.

„Zeci de mii de voturi s-au primit ilegal marți, în ziua alegerilor, după ora 20.00, schimbând total rezultatele din Pennsylvania şi din alte state mai mici. În mod ilegal, nu s-a permis observarea a sute de mii de voturi.

Acest lucru ar schimba şi rezultatul alegerilor în numeroase state, inclusiv în Pennsylvania. Toţi au crezut că ele s-au câştigat cu uşurinţă în noaptea alegerilor, doar pentru ca apoi să vedem un avans imens dispărând. Nimănui nu i s-a permis să observe mult timp ce se întâmplă.

S-au întâmplat lucruri rele în aceste ore, în care, cu răutate și cruzime, transparența nu a fost permisă. Tractoare au blocat uşi şi ferestre au fost acoperite cu carton gros, pentru ca observatorii să nu poată vedea interiorul camerelor de numărare. S-au întâmplat lucruri rele în interior. Au avut loc schimbări mari”, a scris Trump, în mai multe tweet-uri.

Acuzațiile au fost lansate în contextul în care numărătoarea nu s-a terminat, ba chiar în Georgia va fi reluată. În schimb, voturile numărate până acum arată un avans pentru democratul Joe Biden în multe dintre statele-cheie.

În acest moment, Biden are 253 de electori, iar Trump doar 213. Pentru a câștiga președinția SUA, un candidat trebuie să câștige cel puțin 270 de electori.

Joe Biden: „Cifrele ne spun clar, vom câștiga aceste alegeri”

În cealaltă tabără, candidatul democrat Joe Biden se arată tot mai sigur de victorie.

„Nu avem încă o declarație finală de victorie, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câștiga această cursă. (…) Și uitați-vă la numerele naționale. Vom câștiga această cursă cu o majoritate clară, cu națiunea în spatele nostru”, a declarat Biden.

Acesta a precizat că deja a vorbit cu senatoarea Kamala Harris, cea care va deveni vicepreședinte SUA dacă el câștigă alegerile, despre măsurile ce vor fi luate imediat în lupta cu epidemia de coronavirus. Biden a precizat că va acționa încă din prima zi a mandatului pentru a-și pune în practică planul împotriva SARS-CoV-2.

„SenatoareaHarris și cu mine am avut întâlniri cu grupuri de experți în domeniul sănătății publice și al crizei economice cu care se confruntă țara. Pandemia devine din ce în ce mai îngrijorătoare în toată țara. Cazurile sunt în creștere. Se crede că am putea vedea până la 200.000 de cazuri pe zi, iar numărul morților se apropie de 240.000. 240.000 de scaune goale în toată America”, a mai declarat Joe Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`