Siria: Rebelii par tot mai aproape de înfrângere, după ce armata a bombardat mai multe districte din Alep

Siria: Rebelii par tot mai aproape de înfrângere, după ce armata a bombardat mai multe districte din Alep
Armata siriană a bombardat cu obuze mai multe districte din Alep miercuri, înainte de răsărit, ucigând 12 persoane. Anterior acestui act, președintele Bashar al-Assad a jurat să curețe Siria de...

Armata siriană a bombardat cu obuze mai multe districte din Alep miercuri, înainte de răsărit, ucigând 12 persoane. Anterior acestui act, președintele Bashar al-Assad a jurat să curețe Siria de „teroriști.”

Printre cei decedați se află o femeie și cei doi copii ai săi, uciși de un obuz care a aterizat pe casa lor din cartierul Al-Mashatiyah, relatează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, conform AFP. De asmenea, atacate puternic au fost și cartierele Qatarji, Tariq al-Bab și Shaar.

Pe lângă aceasta, rebelii sirieni au abandonat pozițiile într-un district din Alep în care s-au dus multe dintre bătăliile cu armata și care se afla până miercuri sub controlul lor. Conform unei surse din guvernul sirian, forțele loiale președintelui controlează acum districtul Salaheddine, relatează Reuters.

Pe de altă parte, un membru al Armatei Siriene Libere, Abu Fias, a spus că insurgenții au abandonat doar o clădire din Salaheddine, nu se retrag și situația este în favoarea lor, iar Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a adăugat că se duc în continuare lupte în acest district.

De asemenea, un comandant al rebelilor a declarat că are informații conform cărora tancurile armatei au pătruns în acest district, dar nu a putut spune mai multe, deoarece liniile de comunicare cu subordonații săi funcționează foarte prost.

Recent, agenția de presă de stat SANA l-a citat pe Assad zicând reprezentantului Iranului Saeed Jalili „poporul sirian și guvernul său sunt determinați să curețe țara de teroriști și să lupte neîncetat împotriva teroriștilor.” În cadrul acestei întâlniri, Assad a apărut la televizor prima dată după mai bine de două săptămâni.

Jalili, un consilier apropiat al liderului suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, a oferit susținerea statului său lui Assad, spunând că Teheranul nu va „permite niciodată să fie ruptă axa de rezistență, din care Siria este un pilon esențial.”

„Ce se întâmplă în siria nu este o problemă internă, ci un conflict între axa de rezistență pe de-o parte, și inamicii regionali și globali ai acesteia pe de altă parte,” a mai adăugat reprezentantul Iranului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`