Nou record de cazuri zilnice de coronavirus în SUA. Joe Biden promite că va acţiona rapid, odată ce va ajunge la Casa Albă

Nou record de cazuri zilnice de coronavirus în SUA. Joe Biden promite că va acţiona rapid, odată ce va ajunge la Casa Albă
Foto: Pixabay

Statele Unite ale Americii au înregistrat, vineri, 127.021 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, arată bilanțul Universităţii Johns Hopkins, citat de AFP. Este a treia zi consecutiv când se înregistrează un nou record de îmbolnăviri. Joe Biden, candidatul democrat la președinția SUA, a pormis că dacă va ajunge la Casa Albă, va acționa încă din prima zi pentru aducerea sub control a epidemiei.

Record de infectări cu coronavirus în Statele Unite

Universitatea Johns Hopkins a transmis că, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul SUA au fost testate pozitiv 127.021 de persoane – al treilea record zilnic consecutiv. Astfel, bilanțul total al infectărilor a sărit de 9,7 milioane.

Tot vineri a fost a patra zi la rând în care s-au înregistrat peste 1.000 de decese cauzate de SARS-CoV-2. Totuși, numărul morţilor nu a ajuns la nivelul atins în primăvară. Cu cele 1.149 de victime recent raportate, numărul total de la izbucnirea crizei sanitare a depășit 236.000.

Joe Biden promite să acționeze rapid împotriva epidemiei de coronavirus

Modul în care Administrația Trump a gestionat epidemia de coronavirus a fost unul dintre subiectele intens dezbătute în campania electorală premergătoare alegerilor prezidențiale, al căror rezultat încă nu a fost stabilit.

Democratul Joe Biden, care are în acest moment prima șansă la victorie, a promis că, odată ce va ajunge la Casa Albă, va acționa încă din prima zi a mandatului pentru a-și pune în practică planul împotriva SARS-CoV-2. „Acest lucru nu va putea salva vieţile care s-au pierdut, dar va salva vieţi în următoarele luni”, a punctat Biden.

„Senatorul Harris (Kamala Harris, candidata democraților pentru funcția de vicepreședinte) și cu mine am avut întâlniri cu grupuri de experți în domeniul sănătății publice și al crizei economice cu care se confruntă țara. Pandemia devine din ce în ce mai îngrijorătoare în toată țara. Cazurile sunt în creștere. Se crede că am putea vedea până la 200.000 de cazuri pe zi, iar numărul morților se apropie de 240.000. 240.000 de scaune goale în toată America”, a avertizat Joe Biden.

Biden l-a devansat pe contracandidatul său republican în mai multe state-cheie, dar lupta e încă departe de a se sfârși. Donald Trump a anunțat că va continua bătălia juridică: „De la început am spus că voturile legale trebuie numărate şi cele ilegale nu trebuie numărate, dar de fiecare dată ne-am confruntat cu rezistenţa democraţilor în faţa acestui principiu. Vom cotinua acest proces prin toate aspectele legale pentru a garanta că poporul american are încredere în Guvernul nostru. Nu voi renunţa niciodată să lupt pentru voi şi naţiunea noastră”.

De altfel, echipa de campanie a republicanului Donald Trump a transmis că va contesta eventuala victorie a lui Joe Biden. Ea a acuzat, din nou, fraude la numărarea voturilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`