Nelu Tătaru: ”Trebuie să respectăm cel puțin trei săptămâni regulile ca să ajungem pe un platou. Ţine foarte mult de noi”

Nelu Tătaru: ''Trebuie să respectăm cel puțin trei săptămâni regulile ca să ajungem pe un platou. Ţine foarte mult de noi''
Foto: gov.ro

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a spus că pentru a opri transmiterea în comunitate,ar trebui să respectăm regulile cel puțin trei săptămâni, potrivit News.ro.

Astfel, putem ajungela un platou, iar apoi să avem o scădere a numărului de cazuri.

”Haideţi să ne gândim ce e săptămâna viitoare, peste două săptămâni, trei săptămâni, Sfântul Nicolae şi până în Crăciun. Ţine foarte mult de noi.

Pentru a opri o creştere a transmiterii în comunitate, avem nevoie de cel puţin trei săptămâni în care să respectăm nişte reguli ca să ajungem pe un platou”, a declarat Tătaru.

”Scăzând ca număr de cazuri, avem un indice care ne permite să avem şi anumite relaxări sau reluări de activitate”, a mai adăugat acesta.

”Dacă avem un număr mic cu foarte multe cazuri de Terapie Intensivă, atunci suntem într-un sistem care ne colmatăm.

Când avem un număr de cazuri mari, dar avem asimptomatici sau trataţi în secţiile de boli infecţioase, atunci putem relaxa şi Terapia Intensivă, cea care în acest moment consumă şi efort, consumă şi resursă mare şi avem şi decese”, a arătat acesta.

”Platoul” va fi atunci când ”avem o așezare în transmiterea în comunitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`