Impozitul se reduce la jumătate pentru clădirile și terenurile folosite în scopuri turistice. Președintele a promulgat legea

Impozitul se reduce la jumătate pentru clădirile și terenurile folosite în scopuri turistice. Președintele a promulgat legea
FOTO: Pixabay.com

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptat de către Parlament în octombrie, cu privire la reducerea impozitului cu 50% pentru clădirile și terenurile folosite în scopuri turistice.

Obiectul legii este de a reglementa modificările aduse Codului Fiscal, în vedere eliminăprii neclarităților privind interpretarea stabilirii scutirilor de la plata impozitelor, pentru clădirile și terenurile utilizate în scop turistic. Modificările aduse de către Parlament în luna octombrie, vin în sprijinul celor care încasează ventiuri din astfel de activități doar într-un anumit interval de timp.

Impozitul pe clădiri sau terenuri folosite în scopuri turistice se reduce cu 50%

Astfel, impozitul pe clădirile sau terenurile, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru desfășurarea activităților turistice pe o durată de 180 de zile consecutive, sau cumulat pe parcursul unui an calendaristic, se va reduce cu 50% începând de la 1 ianuarie 2021.Todoată, reducerea se aplică în anul fiscal precedent anului în care este îndeplinită condiția.

În 14 octombrie, Legea a fost doptată de către Camera Deputaților ca for decizional și are următoarele prevederi:

„Impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie.

Impozitul pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`