Caz șocant la Timișoara. Fostul primar al unei comune a plecat acasă cu mobila din birou

Caz șocant la Timișoara. Fostul primar al unei comune a plecat acasă cu mobila din birou
Sursa Foto: Libertatea.ro

Laurențiu Tîrziu, noul primar PNL al comunei Belinț din județul Timiș, a avut parte de o surpriză de proporții la preluarea mandatului. Mai precis, edilul și-a început activitatea într-un birou gol, după ce fostul primar, Gheorghe Florin Laza, tot de la PNL, a plecat acasă cu tot cu mobila din primărie.

De menționat este că Laza a condus comunaBelinț timp de 12 ani și nu a mai candidat pentru un nou mandat, locul lui fiind luat de colegul său de partid.

Situație incredibilă într-o comună din Timiș, unde vechiul primar a golit biroul înainte să plece acasă

Actualul primar al comunei susține că Laza i-a pus creat probleme și în perioada campaniei și spune că nu a fost o surpriză pentru el să găsească biroul gol. Tîrziu a declarat că a apelat la vechiul viceprimar, care este tatăl lui, să cumpere mobilă.

“Am primit un birou gol, dar am știut că nu este mobilă și am comandat. Achiziția s-a făcut pe SEAP, am comandat mobila și a doua zi după învestire am avut mobilier în birou. Am avut noroc să am un mobilier mare, frumos, după patru ani o să rămână în primărie”, a mai spus primarul din Belinț, conform Libertatea.ro.

Reprezentanții Serviciului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) au anunțat cănoul edil are mobilă nouă de aproape 2.500 de euro. A cumpărat cu 12.089 de lei un fotoliu de primar, două birouri, o masă de ședințe, un dulap biblioraft și o comodă.

”Au vrut să-mi facă o chestie urâtă”

Disputele dintre vechiul și noul primar au început cam de când s-a aflat cine este candidatul PNL pentru Primăria Belinț. Laurențiu Tîrziu susține că al său coleg de partid ar fi trecut, neoficial, de partea social-democraților.

“Cei de la PSD au vrut să-mi facă o chestie urâtă. În ultimele cinci luni s-au întors împotriva mea, el (fostul edil – n.r.) încă este membru PNL, dar nu are funcție niciunde. El ar fi susținut PSD din umbră, mi-a pus bețe în roate și în campanie. (…) Oamenii au văzut, eu mi-am făcut o campanie frumoasă, bazată pe ceea ce sunt eu, pe ceea ce am făcut, am accesat două proiecte pe fonduri europene până la 33 de ani”, a mai spus noul edil.

Laurențiu Tîrziu este absolvent de Agronomie și are un masterat în controlul alimentar. La alegerile locale , acesta aobținut 35,81% din voturile valabil exprimate.

Prin urmare, aavut o diferență de 172 de voturi față de principalul său contracandidat, Adrian-Ioan Petrescu de la PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`