Rezidențiat 2020. Locurile și posturile scoase la concurs de Ministerul Sănătății

Rezidențiat 2020. Locurile și posturile scoase la concurs de Ministerul Sănătății
Foto: Hepta/Zuma

Examenul de Rezidențiat din 2020 va avea loc la data de 15 noiembrie, fiind organizat în condiții speciale din cauza pandemiei de COVID-19. Concursul pentru locurile și posturile scoase de către Ministerul Sănătății se va desfășura în șase centre universitare, astfel: București; Cluj – Naopca; Craiova; Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Examenul se va desfășura după aceeași metodologie ca și în anii precedenți, pe o durată de 4 ore, sub forma unui test grilă cu 200 de întrebări.

Locuri și posturi scoase la Rezidențiat în 2020

Pentru sesiunea din noiembrie 2020, Ministerul Sănătății a scos la concurs 6.513 de locuri și posturi pentru 3 domenii de pregătire astfel: 4.080 locuri și posturi pentru domeniul medicină: alergologie și imunologie clinică; anatomie patologică; anestezie și terapie intensivă; boli infecțioase; cardiologie; cardiologie pediatrică; chirurgie cardiovasculară; chirurgie generală; chirurgie orală și maxilo-facială; chirurgie pediatrică; chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă; chirurgie toracică; chirurgie vasculară; dermatovenerologie; diabet zaharat,nutriție și boli metabolice; endocrinologie; epidemiologie; expertiza medicală a capacitații de muncă; farmacologie clinică; gastroenterologie; gastroenterologie pediatrică; genetică medicală; geriatrie și gerontologie; hematologie; igienă; medicina muncii; medicină de familie; medicină de laborator; medicină de urgență; medicină fizică şi de reabilitare; medicină internă; medicină legală; medicină nucleară; medicină sportivă; microbiologie medicală; nefrologie; nefrologie pediatrică; neonatologie; neurochirurgie; neurologie; neurologie pediatrică; obstetrică ginecologie; oftalmologie; oncologie medicală; oncologie şi hematologie pediatrică; ortopedie pediatrică; ortopedie și traumatologie; otorinolaringologie; pediatrie; pneumologie; pneumologie pediatrică; psihiatrie; psihiatrie pediatrică; radiologie-imagistică medicală; radioterapie; reumatologie; sănătate publică și management; urologie.

1.219 de locuri și posturi pentru medicină dentară (chirurgie dento-alveolară; chirurgie stomatologică și maxilo-facială; endodonție; ortodonție și ortopedie dento-facială; parodontologie; pedodonţie; protetică dentară; stomatologie generală).

Alte 1214 locuri scoase la concurs pentru farmaciei(farmacie clinică; farmacie generală; industria farmaceutică și cosmetică; laborator farmaceutic).

Măsurile sanitare pentru organizarea examenului, în contextul pandemiei

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat de presă, o serie de măsuri avute în vedere pentru organizarea examenului de rezidențiat, în contextul epidemiologic actual.

Având în vedere pandemia de COVID-19, vor fi prevăzute drept măsuri sanitare de răspândire a SARS-CoV-2: purtarea obligatorie a măștii de protecție; circuite separate de intrare / ieșire; măsurarea temperaturii la intrarea în sălile de examen.

„Vor fi prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare-purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură”, a precizat Ministerul Sănătății. Înscrierile pentru examenul de Rezidențiat din acest an au început la data de 8 octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”