Ludovic Orban, declarații comune alături de Benjamin Netanyahu: „Interesul reciproc al României și al Statului Israel este să extindă și să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes” (VIDEO)

Ludovic Orban, declarații comune alături de Benjamin Netanyahu: „Interesul reciproc al României și al Statului Israel este să extindă și să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Interesul reciproc al României și al Statului Israel este să extindă și să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes, a subliniat premierul Ludovic Orban, marți, în timpul unor declarații comune alături de omologul său, Benjamin Netanyahu, care i-a transmis prim-ministrului român că decizia sa de a veni în Israel în primul an de mandat este un semn al prieteniei „grozave” dintre cele două țări.

Ludovic Orban, în Israel: „Sunt foarte fericit că această vizită a putut fi organizată într-o perioadă extrem de grea”

„Sunt foarte fericit că această vizită a putut fi organizată într-o perioadă extrem de grea, în care criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19 ne-a pus în situaţii extrem de dificile şi ne-a forţat să luăm decizii dificile. Interesul reciproc al României şi Statului Israel este să extindă şi să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

El şi-a exprimat recunoştinţa pentru cooperarea excelentă pe care a avut-o cu autorităţile israeliene în ceea ce privește modul de gestionare a pandemiei de COVID-19.

„Îmi amintesc videoconferinţa noastră, a fost foarte folositor şi foarte interesant să împărtăşim experienţa în legătură cu lupta împotriva COVID-19. Astăzi, vom explora modalităţi de consolidare a dialogului politic deja consistent şi extins, pe lângă sectorul sănătăţii, din dorinţa de a dezvolta relaţiile economice şi să întărim cooperarea noastră în domeniul apărării şi al securităţii”, a adăugat Ludovic Orban.

Totodată, premierul Ludovic Orban a precizat căva discuta cu omologul său israelian ordinea de zi de pe agenda reuniunii interguvernamentale româno-israeliene, care ar urma să se desfăşoare la jumătatea anului viitor.

„Vom fi foarte fericiţi să găzduim această întâlnire foarte importantă a celor două guverne, care sunt sigur că va da rezultate concrete”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban, vizită oficială în Israel și Palestina

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, efectuează o vizită oficială în Israel și Palestina, marți și miercuri, fiind însoțit de Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, și Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale. Principalul subiect al discuțiilor cu oficialii israelieni îl reprezintă stadiul relațiilor bilaterale dintre cele două state, dar vor fi trecuteîn revistă și evoluțiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

„Principalul subiect al discuţiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic şi securitar, precum şi pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate şi diversificate în beneficiul României şi Israelului. Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluţiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, se arată într-un comunicat al Guvernului citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`