Ședința plenului Senatului nu poate începe din cauza lipsei cvorumului. PSD nu reușește să recâștige majoritatea

Ședința plenului Senatului nu poate începe din cauza lipsei cvorumului. PSD nu reușește să recâștige majoritatea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ședința plenului Senatului, programată pentru ora 14:00, nu poate începe din cauza lipsei cvorumului. În sală sunt prezenți doar senatori de la PSD și ALDE. Ar absenta inclusiv senatori de la PSD, potrivit g4media.ro.

Președintele interimar al Senatului,Robert Cazanciuc, a anunțat că amână începerea ședinței până când se va strânge numărul minim de aleși.

Pe ordinea de zi a ședinței de plen figurează înlocuirea a doi membri în Biroul Permanent, conducerea Senatului, astfel încât PSD să recâștige majoritatea în acest for și să poată introduce în dezbatere legea care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor.

Biroul Permanent (BP) al Senatului, convocat pentru luni la ora 13:00, nu s-a putut întruni din cauza lipsei cvorumului, după ce membrii PNL și USR au boicotat ședința. Astfel, legea care permite Parlamentului să ia o eventuală decizie de amânare a alegerilor din 6 decembrie nu a putut fi introdusă în circuitul legislativ.

Preşedintele Senatului Robert Cazanciuc a anunţat marţi că din totalul necesar de 68 de senatori şi-au înregistrat prezenţa doar 62, prin urmare nu a fost întrunit cvorumul necesar de şedinţă.

Plenul avea pe ordinea de zi încetarea statutului de membru şi secretar al Biroului permanent al forului legislativ a lui Ion Ganea, exclus din PSD după ce a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii Senatului în care trebuia să aprobe trimiterea la comisia juridică a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor.

Acuzații la adresa președintelui Senatului, Robert Cazanciuc

Într-un mesaj publicat pe Facebook,Alina Gorghiumenționează că aleșii PNL se vor delimita ”de orice fel de ședință convocată neregulamentar”.

”PSD este atât de disperat, încât săvârșește abuz după abuz! Domnul Cazanciuc, care împreună cu conducerea PSD, se teme de alegeri ca Dracul de tămâie, a convocat un BP la 13.00. Motivul? Evident că unul singur: amânarea alegerilor parlamentare pentru ca parlamentarii PSD să mai stea încă 3 luni în funcție, prelungire votată chiar de cei care vor beneficia.

BP a fost fără cvorum, pentru că politicienii responsabili nu vor să participe la această mascaradă penibilă. PSD-iștii pozează în responsabili în fața camerelor, iar în rest stau câte 13 persoane la mese mici”.

Biroul permanent al Senatului nu a avut cvorum pentru proiectul de lege privind data alegerilor parlamentare

Amintim faptul că Biroul permanent al Senatului nu a avut cvorumpentru a aproba trimiterea la Comisia juridică, pentru raport, a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ, informează news.ro.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a preciat săptămâna trecută că lipsa de cvorum arată din nou că PSD şi Marcel Ciolacu una spun public şi alta fac în realitate.

„Încă o zi de teatru ieftin făcut de PSD în Senat. Încă o şedinţă programată a Biroului permanent al Senatului pentru trimiterea legii privind data alegerilor la Comisia juridică dar nu a existat cvorum de lucru, roudeşi PSD are majoritatea singur S-a dovedit iar, dacă mai era cazul, că PSD şi Marcel Ciolacu una spun public şi alta fac în realitate. Tema amânării alegerilor parlamentare a fost o temă strict de campanie electorală, o temă strict pentru auzul publicului, astfel încât să arate un Marcel Ciolacu cât de cât responsabil”, a declarat Alina Gorghiu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`