Detlef Eckert, specialist în politici digitale, despre excluderea unor furnizori din implementara tehnologiei 5G: “ Dacă este unul major, ca Huawei, competiția se va reduce și vei acoperi asta din punctul de vedere al costurilor” (VIDEO)

Detlef Eckert, specialist în politici digitale, despre excluderea unor furnizori din implementara tehnologiei 5G: “ Dacă este unul major, ca Huawei, competiția se va reduce și vei acoperi asta din punctul de vedere al costurilor” (VIDEO)

Tehnologia 5G naște dezbateri aprinse la nivel mondial pentru că are potențialul de a generao nouă revoluție industrială, explică Detlef Eckert, specialistîn politici digitale, într-un interviu pentru B1.RO.

“Oamenii se așteaptă ca tehnologia 5G să conducă la următoarea revoluție industrială. Tehnologia 4G a fost importantă pentru social media și pentru suport video și audio. Acum 5G este de așteptat să conducă la digitalizarea industrială. Acesta este principalul motiv pentru care 5G a devenit un interes pentru politici și pentru media”, precizează Detlef Eckert.

Un alt motiv pentru care tehnologia 5G stârnește discuții intense este politizarea și disputele geopolitice:

“Al doila motiv este unul politic, dat de disputele geopolitice dintre SUA și China, de războiul comercial, de țintirea anumitor companii, în mod particular Huawei. A devenit o problemă de politici. Nu este un secret că SUA pune presiune pentru a exclude Huawei din tehnologia 5G peste tot în lume. Acest lucru lasă urme în media”, mai precizează Detlef Eckert.

Acesta consideră că Europa a rămas în urmă în ceea ce privește implementarea tehnologiei 5G, în raport cu alte regiuni precum Asia.

“Realitatea este că UE a rămas în urmă. Asta are legătură parțial cu ratarea spectrumului. Două treimi dintre statele membre ale UE au alocat într-o oarecare măsură spectrum pentru 5G pentru că toată discuția despre 5G este despre spectrum. Obții tehnologia 5G pentru că ai un nou spectrum care poate fi exploatat cu o tehnologie inteligentă. Dacă nu ai spectrum nu ai de fapt tehnologie 5G.

Alocarea acestui spectrum a rămas în urmă. Acesta este pimul aspect. Al doilea lucru este că stimulentele pentru afaceri care vizează dezvoltarea sau implementarea tehnologiei 5G, din cauza fragmentării pieței, nu sunt la fel de mari ca în alte părți ale lumii. Oamenii cred că dacă treci la tehnologia 5G ai totul. Nu este așa. Dacă dorești aplicare industrială ai nevoie de un nucleu special și nu doar de o dezvoltare a antenelor. Dar asta este ceea ce se întâmplă în Europa. În Europa, operatorii spun că lansează reclame privind tehnologia 5G, caută cumpărători primari, le vând acestora cartele SIM și dezvoltă antenele”.

Întrebat care este impactul dacă anumiți furnizori de tehnologie vor fi excluși din implementarea tehnologiei 5G, Detlef Eckert a răspuns: “Depinde în primul rând despre ce furnizor. Dacă este un furnizor major, așa cum este Huawei, de exemplu, competiția se va reduce, desigur, și vei acoperi asta din punctul de vedere al costurilor și al nivelului prețurilor”.

Articol susținut de Huawei

Urmăriți B1TV.ro și pe
`