Nelu Tătaru: Testarea nu este o metodă de tratament sau de prevenție. Preferăm să păstrăm definițiile de caz, să facem anchetele epidemiologice (VIDEO)

Nelu Tătaru: Testarea nu este o metodă de tratament sau de prevenție. Preferăm să păstrăm definițiile de caz, să facem anchetele epidemiologice (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că testarea nu este o metodă de tratament sau de prevenție a infecției cu coronavirus. Prezent în cadrul emisiunii ”Talk B1”, oficialul guvernamental spune că autoritățile preferă să testeze în baza definițiilor de caz, porecizând că nimeni nu poate garanta că o persoană testată negativ, odată reîntoarsă în comunitate nu se va contamina.

Ministrul Sănătății, despre testarea în masă: Nu este o metodă de tratament sau o metodă de prevenție

”Anchetele epidemiologice au anumite tipicuri, că sunt la noi, că sunt în comunitatea europeană, se merge pe acelaşi protocol. Deci, acesta este tipicul de anchetă. (…) Testarea nu este o metodă de tratament sau o metodă de prevenție. Testarea unui pacient negativ în primele 24-72 de ore nu-mi dă certitudinea că nu este pozitiv. Testarea unui pacient negativ, în acest moment, dându-i drumul în societate, unde poate deveni pozitiv, este o falsă impresie pe care o dăm. Testarea unui personal care astăzi este negativ, dar în fiecare zi intră în contact cu cineva, iar nu îmi dă certitudinea. Din punctul nostru de vedere, preferăm să păstrăm definițiile de caz, să facem anchetele epidemiologice. Avem mai multe categorii care sunt testate în acest moment, cei care sunt imunodeprimați, pacienții oncologici, cei care fac dializă, cei care se pregătesc de transplant, cei din instituții pentru bătrâni, copii, personalul care lucrează în aceste instituții, femeile însărcinate care ies din izolare. Trebuie să înțelegem că o definiție de caz ne dă și un curs al unei anchete. Un fals negativ ne poate face mai mult rău decât bine, nu este o metodă de prevenție”, a spus Nelu Tătaru.

Tătaru:Vom introduce săptămâna viitoare acele teste rapide pentru toți cei care vin în unitățile de primiri urgențe cu simptomatologie

Ministrul Sănătății a mai spus că în curând în unitățile de primiri urgențe vor fi folosite testele rapide pentru depistarea infecției cu coronavirus.

”Vom introduce săptămâna viitoare acele teste rapide pentru toți cei care vin în unitățile de primiri urgențe cu simptomatologie. Testele rapide – sunt 43.000 de teste – sunt cele care vor degreva unitățile de primiri urgențe de cei care așteaptă acele teste RT-PCR într-o izolare”, a mai spus Tătaru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Peste 4.000 de noi cazuri de COVID-19 din 10.500 de cazuri în 24 de ore, în România

Grupul de Comunicare Strategicăa anunțat, luni, 4.041 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, cu 10.566 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. De la izbucnirea pandemiei, pe teritoriul României au fost confirmate 250.704 îmbolnăviri, iar autoritățile au precizat că177.361 de pacienți au fost declarați vindecați. Totodată, la nivel național, au fost înregistrate 7.153 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2, dintre care86 în ultima zi cuprinsă în raportare, în timp ce 916 pacienți cu noul coronavirus sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`