Radu Țincu: „Restricţiile din București par slabe, după rezultate. Măsurile trebuie întărite”

Radu Țincu: Restricţiile din București par slabe, după rezultate. Măsurile trebuie întărite

Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului Floreasca susține că restricțiile ar trebui să fie întărite în zonele în care numărul de cazuri cu coronavirus rămâne unul crescut.

„În București, s-au implementat măsuri, trebuie să vedem dacă am obținut rezultatul scontat. Pare cărezultatele sunt slabe. Probabil că măsurile trebuie întărite, pentru că trebuie să ne uităm la capacitatea sistemului sanitar de a prelua bolnavii. Trebuie să adaptăm politicile sanitare la sistemul sanitar”, a declarat dr. Radu Țincu,luni, potrivit digi24.ro.

Soluția este testarea extinsă

„Am văzut că este o diferențămare de testare între zonele țării, sunt orașe mari unde se testează mult, iar alte localități unde se fac puține teste.Trebuie corectată rapid diferența, testarea trebuie să fie unitară”, a mai afirmat dr. Țincu.

Soluția este testarea extinsă.Zonele cu puține teste trebuie să crească numărul de teste”, mai susține acesta.

„Probabil nu s-au respectat măsurile în zonele cu multe cazuri, de aceea a crescut numărul. Mă așteptam la măsuri mai dure”, a mai arătat Radu Țincu.

„Boris Johnson, Angela Merkel au accepat că sistemele lor de sănătate nu pot prelua numărul de pacienți. Trebuiesă avem maturitatea să acceptăm și noi ca sistmul de sănătate nu va putea prelua toți pacienții”, a spus dr. Radu Țincu.

Ce este happy hypoxia

Anumiți pacienți cu Covid-19au o saturaţie mică de oxigen (până la 65%),dar ei nu au simptome și se simt destul de bine.

„Este ceea ce se numește `silent hypoxia` (hipoxia tăcută) și `happy hypoxia`. Este o hipoxie care nu-ți creează niciun fel de simptom decât în momentul în care ajungi să fii intubat. Este un prag foarte labil între momentul în care ai această saturație – pe care o suporți foarte bine – și momentul în care ajungi să fii intubat”, a precizat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)
19:20 - Când va naște Cristina Cioran și în ce relație e cu tatăl copilului: „Comunicăm doar prin terți. Avem niște oameni prin care luăm legătura”
18:48 - Scandalul în care au fost implicați Dragoș Bucur și Mircea Diaconu: „Mă simțeam umilit” versus „L-am pus pe coji de nucă?”