Grecia, sub carantină parțială din cauza exploziei cazurilor COVID-19

Grecia, sub carantină parțială din cauza exploziei cazurilor COVID-19

Autoritățile elene vor impune o blocare parțială care vizează reducerea unei creșteri a infecțiilor cu coronavirus începând de marți. Barurile și restaurantele din zonele cu risc ridicat vor fi închise, iar utilizarea măștilor de față și va fi obligatorie la nivel național.

Restricții dure în Grecia pe fondul pandemiei

Restricțiile, care urmează să se aplice o lună de la 6 dimineața marți, vizează evitarea necesității unui blocaj complet la nivel național.

Planul guvernamental de o lună, anunțat sâmbătă de premierul Kyriakos Mitsotakis, împarte efectiv țara în două zone față de cele patru actuale – punând regiunile la nivelul de risc trei și patru într-o singură zonă și grupând nivelurile unu și doi în care infecțiile sunt încă scăzute.

Zona cu risc ridicat include acum toate regiunile (27) care până acum se aflau în nivelul de alertă „roșu” și „portocaliu”.

„Din păcate”, a spus Mitsotakis, „coronavirusul știe să treacă prin crăpăturile neglijenței câtorva, ceea ce subminează efortul multora. Și vremea bună încetează să mai fie aliatul nostru, întrucât în ​​curând vom petrece tot mai mult timp în interior. ”

„De aceea trebuie să acționăm acum. Acum. Înainte ca unitățile de terapie intensivă să fie copleșite sub greutatea vieților puse în pericol. Trebuie să acționăm unde avem capacitatea de a detecta și urmări cazurile ”, a continuat el, potrivit greece.greekreporter.com.

În zona cu risc mai mare, care include Attica și Salonic, barurile și restaurantele vor fi închise – deși serviciile de livrare și de luat masa vor fi permise – alături de cinematografe, săli de sport, teatre și muzee. Școlile, băncile și magazinele cu amănuntul vor rămâne deschise.

Restricții de circulație pe timp de noapte

Se va aplica o resticție de circulație cu acoperire de la miezul nopții la 5 dimineața la nivel național, la fel ca și utilizarea obligatorie a măștilor de față în toate zonele publice. Călătoria între regiuni va fi permisă, spre deosebire de primul blocaj din primăvară.

Un factor cheie al deciziei de a impune noile măsuri a fost presiunea crescândă asupra unităților de terapie intensivă din spitalele din țară, în special în nordul Greciei.

În Salonic, de exemplu, ocuparea la ATI a crescut de la 10 la 60 la sută într-o săptămână.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`