Chirie în Cluj Napoca sau proprietate? Ce este mai avantajos?

Chirie în Cluj Napoca sau proprietate? Ce este mai avantajos?

Să stai cu chirie în Cluj Napoca este o provocare. La fel se întâmplă în oricare dintre marile orașe universitare. Date fiind prețurile ridicate la chirie în Cluj Napoca, te întrebi dacă nu cunva ar fi mai avantajos să iei un credit și să devii, la un moment dat, proprietar.

Spre deosebire de restul europenilor, noi, românii, avem un simț al proprietății unic. Așa se face că preferăm să ne îndatorăm pe viață la bănci, în vreme ce alții trăiesc foarte bine cu chirie.

De ce să stai cu chirie în Cluj Napoca?

Dacă te afli la început de drum, cu siguranță încă nu știi cu exactitate ce vei face peste câțiva ani. Ce rost are să te înhami la un credit? Poate că, peste câteva luni, îți apare o ofertă de muncă în străinătate. Sau poate te îndrăgostești și vrei să-ți urmezi jumătatea în orașul ei. În plus, un credit implică și un avans substanțial, bani pe care ai putea să-i folosești în cu totul alte scopuri.

Pe de altă parte, când stai cu chirie în Cluj Napoca îți poți alege domiciliul în apropierea locului de muncă sau de studiu. Proprietar fiind, nu mai ai acest avantaj. La fel de avantajos este și faptul că, atunci când îți cresc veniturile, poți alege un apartament mai luxos sau deosebit, nu ceea ce îți permiți în funcție de veniturile actuale, pe care ți le ia banca în considerare.

Dacă îți place să socializezi, mai ai un avantaj. Poți sta cu chirie în Cluj Napoca împreună cu mai mulți prieteni sau colegi. Astfel, cheltuielile se împart și rămâi cu bani în buzunar.

Când stai cu chirie, nu intră în obligațiile tale să te ocupi de reparații, de renovare, de schimbarea obiectelor stricate din casă. Acestea îi revin exclusiv proprietarului. Dacă ați semnat un contract de închiriere, bineînțeles.

Singurul dezavantaj al chiriei pare a fi lipsa de stabilitate. Însă depinde de fiecare ce-și dorește.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”