Traian Berbeceanu, prefectul Bucureștiului: Mâine va avea loc şedinţa CMSU. Vom menţine măsurile care deja au fost adoptate. Nu avem niciun motiv de relaxare

Traian Berbeceanu, prefectul Bucureștiului: Mâine va avea loc şedinţa CMSU. Vom menţine măsurile care deja au fost adoptate. Nu avem niciun motiv de relaxare
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţatcă luni va avea loc şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în condițiile în care numărul de noi cazuri COVID a explodat în ultima perioadă.

Așadar, prefectul a anunțat căse au în vedere măsuri de relaxare, însă, nu vor fi impuse noi restricţii faţă de cele aflate deja în vigoare.
Mâine va avea loc şedinţa CMSU. Noi am avut o şedinţă pregătitoare cu principalele structuri reprezentate în Comitet. Am solicitat puncte de vedere de la toate structurile reprezentate în Comitet şi vă pot spune că, în unanimitate, ideea este căvom menţine măsurile care deja au fost adoptateprin hotărârea trecută, având în vedere gradul de infectare care a crescut de la o zi la alta. Numărul de pacienţi depistaţi pozitivi este îngrijorător, deci nu avem niciun motiv de relaxare”, a anunţat, duminică, Traian Berbeceanu, potrivitnews.ro.

Dată fiind situația actuală, Berbeceanu a mai menționat și că școlile din București vor continua să functioneze online.

Municipiul Bucureşti rămâne focarul principal de COVID-19, cu 594 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore. Sâmbătărata de infectare la mia de locuitori a scăzut ușor la 3,73, față de ziua precedentă, când era 3,78. De la începutul panedemiei, în Capitală s-au infectat35,741 de persoane.

România se apropie de 6000 de cazuri COVID pe zi

Grupul de Comunicare Strategică a transmissâmbătăcă, în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 5.753 de noi cazuri de COVID-19. În același interval, la nivel național au fost prelucrate 36.181 de teste. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.448 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În acest moment, 923 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie din țară. De asemenea, de vineri până sâmbătă și-au pierdut viața alți 101 români infectați cu noul coronavirus.

În acest moment, în spitalele din România sunt internați 11.254 de pacienți infectați cu SASR-CoV-2, dintre care 923 se află în secțiile de terapie intensivă.

GCS mai transmite că, până în prezent, pe teritoriul României au fost prelucrate 3.242.748 de teste. Dintre acestea, 36.181 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 20.708 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.473 la cerere.

În același timp, la nivel național, 28.797 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.860 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.373 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`