CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Identificăm tot ce înseamnă sursă de oxigen din spitale pentru a face paturi de terapie intermediară

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Identificăm tot ce înseamnă sursă de oxigen din spitale pentru a face paturi de terapie intermediară
Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri seară, la Botoșani, că Ministerul Sănătăţii a început inventarierea tuturor surselor de oxigen din spitale, pentru a putea asigura pacienţilor cu noul coronavirus şi paturi de terapie intermediară.

Nelu Tătaru: Paturile de terapie intermediară vor fi puse la dispoziţia pacienţilor

Ministrul Sănătății susţine că paturile de terapie intermediară vor fi puse la dispoziţia pacienţilor care ”au nevoie de o sursă de oxigen, dar nu sunt intubaţi cu ventilaţie mecanică invazivă”.

”Noi avem în jur de 3.100 de paturi care sunt tipice pentru terapie intensivă. Până la 4.100 mai avem paturi de postoperator, paturi de îngrijire postoperatorie şi paturi de terapie intermediară. (…) Identificăm în acest moment tot ce înseamnă sursă de oxigen din spitale pentru a putea face paturi de terapie intermediară, în care pacienţii nu sunt pe terapie intensivă invazivă, ventilatorie. Sunt cei care au diferite grade de insuficienţă respiratorie, au nevoie de o sursă de oxigen, dar nu sunt intubaţi cu ventilaţie mecanică invazivă. Extindem şi acest număr de paturi”, a spus Tătaru, potrivit Agerpres.

Alexandru Rafila: Foarte posibil să se instituie carantina pe regiuni până la sfârșitul anului

Amintim că medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat vineri seară, că este foarte posibil ca în România, până la sfârșitul anului 2020 să se declanșeze carantina pe regiuni, cum ar fi în București, în condițiile în care estimează că vor fi cel puțin 10.000 de noi infectări pe zi.

„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârșitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni (n.r. – decembrie) va înregistra un număr cu 5 digiți, adică vor fi cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. Nu vreau să dau nicio cifră pentru ATI, dar, la numărul acesta de cazuri, capacitatea de la Terapie Intensivă este sigur depășită. Iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”, a spus el.

Rafila a mai precizat apoi că modelul german, care „paradoxal instituie măsuri de limitare a activităților economice, sociale, dar lasă școlile deschise”, este cel mai bun.

Specialistul este de părere că măsura carantinării va fi necesară pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță, în raportarea transmisă vineri, la ora 13.00, că în ultimele 24 de ore, în România au fost 6.546 de noi cazuri de COVID-19 dintr-un total de 36.335 de teste care au fost prelucrate în același interval.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.059 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În prezent, 917 pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

Bilanțul deceselor, în România, a ajuns la 6.867. Asta, după ce de joi de la ora 10.00 până vineri la aceeași oră au fost raportate 103 decese. Este vorba despre 64 bărbați și 39 femei, care erau internați în spiatele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. 100 dintre pacienții care au murit prezentau și alte comorbidități.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 30 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”