Câți americani au votat deja la alegerile prezidențiale din SUA

Câți americani au votat deja la alegerile prezidențiale din SUA

Un record a fost deja înregistratalegerileprezidențiale din SUA, programate pentru data de 3 noiembrie.Deja peste 80 de milioane de americani au votat anticipat la alegerile prezidenţiale din SUA, conform datelor de la Elections Project, transmite DPA, preluată deAgerpres.

Peste 80 de milioane de americani au votat deja la alegerile prezidențiale

Cele 80 de milioane de americani care au votat anticipat reprezintă aproape 60% din totalul voturilor numărate la alegerile din 2016, când au votat aproximativ 137 de milioane de americani,

De asemenea, în 2016 numărul americanilor care au votat anticipat a fost de 47 de milioane.

Analiștii politici explică votul antiipat masiv prin interesul pentru competiția dintre preşedintele republican în exerciţiuDonald Trumpşi rivalul său democratJoe Biden, cât şi prin dorinţa alegătorilor de a reduce riscul de expunere la COVID-19.

Donald Trump este în urma lui Joe Biden în sondajele naţionale, însă cursa este mai strânsă în unele state cheie, pe care candidaţii trebuie să le câştige pentru a ajunge la Casa Albă.

Cu mult mai mulţi democraţi înregistraţi decât republicani par să fi folosit până acum votul prin corespondenţă, însă republicanii au un uşor avans asupra democraţilor la votarea anticipată la urne, conform Elections Project. Faptul că o persoană este înregistrată la un partid nu este neapărat un indicator al felului în care votează respectiva persoană în cursa prezidenţială.

În state importante precum Florida, Carolina de Nord şi Texas se înregistrează deja o participare ridicată la vot.

Contextul în care se desfășoară alegerile prezidențiale din SUA din acest an se desfășoară într-un context foarte dificil din cauza pandemiei de coronavirus.

Context critic al alegerilor prezidențiale din SUA

Numărul real al deceselor din Statele Unite cauzate de infecția cu Covid-19este estimat la300.000 de persoane, potrivit unuistudiual Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Asta deși numărul oficial de morți este de aproximativ 200.000 de decese, statistică ce ar subestima impactul real al virusului, potrivit AFP.

Un număr de200.000 de decese au fost raportate în perioada26 ianuarie – 3 octombrie, însăstudiul arată că au mai fost 100.000 de decese care scapă raportărilor.

Cele 100.000 de decesear fi trebuit atribuite coronavirusului, dar nu au fost înregistratedin cauza diagnosticului greșit sau lipsei de testare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii