CORONAVIRUS | Klaus Iohannis, despre evoluția epidemiei: Nu trebuie să căutăm vinovați (VIDEO)

CORONAVIRUS | Klaus Iohannis, despre evoluția epidemiei: Nu trebuie să căutăm vinovați (VIDEO)
foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că nu trebuie căutați vinovați în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis: Nu trebuie să căutăm vinovați. Trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a coronavirusului

Mai exact, președintele României a afirmat că tot ceea ce s-a putut face în privina stopării răspândirii Covid-19 s-a făcut.

”În ce privește numărul de bolnavi, suntem în pandemie și ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm, acum, vinovați. Noi trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populație”, a spus Iohannis.

Cât despre situația de la Unifarm, care are în depozite ventilatoare și echipamente anti-Covid, șeful statului a menționt că ”cu siguranță acele ventilatoare, măști șamd trebuie puse în circulație și folosite acolo unde este nevoie, și sunt convins că asta se va întâmpla în viitorul apropiat”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis: „În România, lucrurile au fost gestionate bine”

Totodată, Iohannis a spus că nu este cazul de lockdown în România, cel puțin pentru moment. Până acum, pandemia a fost gestionată bine, a declarat președintele în cadrul conferinței de presă susținute miercuri, 28 octombrie.

„Vedeți că aflăm de la buletinele de știri că pandemia este în extindere, dar în realitate, lucrurile au fost gestionate bine la noi, până acum.

Statele din despre care vorbiți (n.r. – cele din vestul Europei) au un număr de cazuri mult mai mare, chiar raportat la populație. S-au luat măsuri drastice, dar noi nu ne dorim acest lucru. Spun de fiecare dată că trebuie să combatem extinderea acestei epidemii. Cu mască, distanță, igienă, autoritățile cu măsurile care au fost impuse și sistemul de sănătate, cu extinderea capacității la ATI.

De la începutul pandemiei, numărul de paturi de la ATI s-a dublat, de la începutul pandemiei. Nu ne dorim un lockdown. deocamdată, situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)