Medicul Tudor Ciuhodaru: ”România va putea beneficia de teste rapide cu finanțare europeană. 15-22 de milioane de teste vor fi disponibile”

Medicul Tudor Ciuhodaru: ''România va putea beneficia de teste rapide cu finanțare europeană. 15-22 de milioane de teste vor fi disponibile''
Foto: Facebok/Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru susține că România va beneficia de teste rapide cu finanțare europeană. Între 15 și 22 de milioane de teste rapide vor fi disponibile.

,,România va putea beneficia de teste rapide cu finanțare europeană. Programul de Testare Extinsă (!!! gratuită, inclusiv a celor fără simptome) pe care l-am susținut încă din martie (și) în Parlamentul European a primit sprijin la nivel european. 15-22 de milioane de teste vor fi disponibile pentru depistarea rapidă a cazurilor de coronavirus și scăderea răspândirii virusului. Testele rapide pot face diferența (ieftine, ușor de făcut în număr mare, rezultat în 15 minute) și schimbarea urgentă a definiției de caz.

Concret:

1. UE a aprobat alocarea 100 de milioane de euro pentru aceste teste.

2. Pe termen scurt: această măsură va acoperi nevoile noastre imediate.

3. Pe termen mediu: în paralel se poate lansa o achiziție comună ce va permite statelor membre să aibă acces singure la aceste teste.

4. Reprezintă un ajutor major pentru a încetini răspândirea virusului.

5. Toate țările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare + izolare

Sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea și izolarea fiecărui caz (ancheta epidemiologică și testare extinsă) și creșterea numărului de teste (schimbarea definiției de caz)!”, se arată în postarea de pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI