Mai mulţi profesori de la un liceu din Eforie Sud refuză să predea online. Consiliul Elevilor: ”Fie solicită concediu fără plată până la sfârşitul pandemiei, fie îşi dă demisia din învăţământ”

Mai mulţi profesori de la un liceu din Eforie Sud refuză să predea online. Consiliul Elevilor: ''Fie solicită concediu fără plată până la sfârşitul pandemiei, fie îşi dă demisia din învăţământ''

Un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic Carmen Sylva din Eforie Sud susține că mai mulți profesori nu vor să predea online. Acesta mai adaugă că din 32 de ore pe săptămână sunt făcutedoar 14.

”În urmă cu câteva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud a analizat situaţia orelor online care ar trebui să se organizeze şi a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de şcoală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învăţământ se află în scenariul hibrid. Având în vedere situaţia excepţională în care ne aflăm la nivel naţional şi luând în considerare modificările din sistemul de învăţământ menite să asigure continuitatea parcursului educaţional al elevilor în orice condiţii considerăm inacceptabilă atitudinea profesorilor care refuză predarea în mediul online”, precizeazăConsiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, potrivit News.ro.

Acesta solicită implicarea Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

”Practic, luând în considerare situaţia în care ne aflăm, în care procesul educaţional trebuie să se mute în spaţiul online pentru a proteja sănătatea tuturor actorilor implicaţi, este imperioasă implicarea profesorilor şi a elevilor în desfăşurarea orelor online, astfel încât să nu se înregistreze lacune în învăţare, iar educaţia să poată continua în parametri optimi.În acest sens, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa condamnă atitudinea cadrelor didactice care refuză predarea în mediul online şi solicită direcţiunii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa să întreprindă toate măsurile necesare, astfel încât derapajele de acest gen să nu mai existe în sistemul educaţional”, mai adaugă aceștia.

„Astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemenţă predarea în mediul online şi privează accesul la educaţie a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate şi sancţionate de către direcţiune. Un profesor care nu vrea să transpună în spaţiul virtual conţinuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opţiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârşitul pandemiei, fie îşi dă demisia din învăţământ.”, a spusSilviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`