Grindină de un metru la Constanța: Mai multe persoane au rămas blocate în casă

Grindină de un metru la Constanța: Mai multe persoane au rămas blocate în casă
Sursa Foto: IGSU

Satul Palazu Mic, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța a fost acoperit de un strat consistent de grindină, iar viitura a blocat accesul într-o locuințăîn care se aflau mai multe persoane și a mutat trei mașini la zeci de metri distanță, anunțăIGSU.

Vreme extremă la Constanța. Strat de grindină de un metru

”În urmă cu scurt timp, satul Palazu Mic, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța a fost acoperit de un strat consistent de grindină.

Viitura a afectat o locuință în care se aflau 5 persoane (3 adulți și 2 copii). Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodărie și a blocat accesul în casă. Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale. Din cauza viiturii produse, trei mașini au fost mutate la o distanță de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate.

În unele zone, stratul de grindină a atins 1 metru grosime, iar pompierii au acționat pentru crearea unui culoar necesar pentru scurgerea apei acumulate.”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Cod galben de inundații

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod galben care vizează posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atențiepe râurile mici din județele Tulcea și Constanța.

Codul portocaliu a vizatlocalitățile Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târgușor, Fântânele, Grădina, Cobadin, Negru Vodă, Topraisar, Chirnogeni, Albești, Independența, Amzacea, Pecineaga, Mereni, Comana din județul Constanța și localitățile Topolog, Cerna, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Peceneaga, Dorobanțu din județul Tulcea.

În aceste zone s-au semnalatluni dimineață aversede 35 l/mp; frecvente descărcări electrice; grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața oamenilor, autoritățile competenterecomandăpopulației să respecte o serie de măsuri. Printre acestea se numără interzicerea deplasărilorprin curenți de apă, unde oamenii își pot pierdei echilibrul; interzicerea deplasărilorcu autoturismul în zona inundată; în cazul în care sunt surprinși de viitură, oamenii sunt sfătuiți să urce către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI