Un bărbat care cerea bani pelerinilor veniți la racla Sfântului Dimitrie, pretextând că şi-a pierdut degetele de la mâini, a fost amendat de jandarmi cu 500 de lei după ce s-a constatat că nu avea nicio problemă.
Luni, jandarmii l-au amendat cu 500 de lei pe un tânăr care a încercat să-i păcălească pe credincioșii ajunși la racla Sfântului Dimitrie, pentru a obține bani.
Individul și-a înfășurat mâinile în bandaje și le-a cerut bani oamenilor, susținând că și-a pierdut degetele. Unii enoriași chiar s-au speriat și au chemat SMURD-ul. După ce i-au fost îndepărtate bandajele, s-a constatat că bărbatul nu avea nicio problemă.
Jandarmii ajunși la fața locului l-au amendat cu 500 de lei.
Sursă Video: Jandarmeria Română
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Pelerinajul de pe dealul Mitropoliei are loc în condiții speciale anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus. La evenimentul religios nu pot participa decât persoanele care au domiciliul în Capitală. Până acum, peste 13.000 de credincioși au venit să se închine la moaștele Sfântului Dumitru. Circa o mie de persoane se mai află la coadă, iar timpul de așteptare e de circa o oră.
Potrivit protocolului încheiat între municipalitate și Patriarhie, „organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ ieșire a publicului (piciorul pantei, sensul de urcare/coborâre, bd 11 iunie, în zona de acces a coloanei de credincioși. În zona acestor filtre se va realiza triajul observațional al participanților. Persoanele organizate pe rândul de așteptare vor beneficia de marcaje la fiecare 1,5 metri, iar pe stâlpii gardului vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare”.
Pelerinajul de Sfântul Dumitru din Capitală are loc între zilele de 25 – 27 octombrie ale fiecărui an.
Prima zi de pelerinaj la moaștele Sfântului s-a desfășurat acum în condiții speciale in cauza COVID-19. Reprezentanții Bisericii au delimitat un culoar unic unde credincioșii trebuie să aștepte până când le vine rândul să se roage la racla cu sfintele moaște. Pe trotuar sunt trasate marcaje care să-i ajute pe enoriași să respecte distanța de 1,5 metri unul față de celălalt. Din loc în loc sunt și dispozitive cu dezinfectant.
Procesiunea a fost supravegheată și de noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu.
Deși au respectat măsurile, unii enoriași s-au arătat sceptici cu privire la gravitatea crizei sanitare în care ne aflăm:
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.