Zacusca, preparatul preferat al gospodinelor, toamna. Ingredientul secret pentru o zacuscă perfectă

Zacusca, preparatul preferat al gospodinelor, toamna. Ingredientul secret pentru o zacuscă perfectă

Zacusca este, foarte probabil, cea mai populară mâncare din România, pe care toată lumea o face în special toamna-iarna.

Ingredientul-cheie pentru o zacuscă perfectă

Această reţetă de zacuscă de vinete cu roșii şi ardei nu este una prea simplă, însă zacusca făcută după această reţetă este, de departe, cea mai gustoasă pe care aţi mâncat-o. Pentru a fi mai gustoasă, vinetele trebuie să le faceți pe tablă sau grătar. Singura diferență este că vor căpăta o culoare mai închisă la culoare, dar amestecate în zacusă nu se vede.

Cu ce ingrediente se face zacusca?

Pentru o mâncare de zacuscă fără cusur, ca să primţi laude de la vecine şi rude, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kg, Ardei şi gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg, Ceapă albă – 2 kg, Bulion de roşii – 3 L, Ulei de floarea soarelui – 500 ml, Sare – 3 linguri sau după gust.

Cum se face zacusca?

Vă prezentăm, în continuare, cum trebuie să folosiţi aceste ingrediente: Coaceți vinetele pe tablă (tigaie veche, sau cuptor), le curățați, le scurgeti bine și dacă nu le faceți în 1-2 zile le congelați. La fel și ardeii cu gogoșarii – copți, presărat sare, lăsat sub capac și curățați bine de piele și semințe. Le congelați la fel dacă nu preparați zacusca în 1 – 2 zile. Apoi din bulionul de roșii preparat pentru iarnă, lăsați la o parte, la frigider, 3 litri pentru zacuscă. Dacă nu faceți bulion treceți prin mașina de tocat sau robot vreo 3 kg roșii și le folosiți în zacuscă.

După ce aţi copt şi curăţat vinetele, ardeii şi gogoşarii şi aţi pregătiti bulionul sau sucul de roşii, ceapa se toacă mărunt într-un robot de bucătărie sau mașina de tocat carne. Uleiul se încinge bine într-un ceaun mare, se adaugă ceapa, și lăsați să se calească amestecând periodic. Cât fierbe, se schimbă textura, gustul, culoarea – este foarte important aici să aveți răbdare s-o fierbeți cât mai mult și mai bine.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările