Parada de 1 Decembrie ar putea fi anulată din cauza epidemiei de coronavirus. Daniel Anghel (MApN): Probabil că Ziua Națională va fi sărbătorită în alt mod (VIDEO)

Parada de 1 Decembrie ar putea fi anulată din cauza epidemiei de coronavirus. Daniel Anghel (MApN): Probabil că Ziua Națională va fi sărbătorită în alt mod (VIDEO)

Pandemia de coronavirus ar putea da peste cap și ceremoniile de Ziua Națională. Autoritățile iau in calcul anularea paradei militare, informează B1 TV. În mod tradițional, aceasta se desfășura în fiecare an în centrul Capitalei. Reprezentanţii Ministerului Apărării au precizat că dacă situaţia epidemiologică nu se schimbă, este posibil ca Ziua Naţională să fie sărbătoriă în alt mod.

Parada de Ziua Națională ar putea fi anulată din cauza COVID-19

Dacă în alţi ani existau defilări grandioase, pandemia de coronavirus a generat mari schimbări anul acesta.

„În actualul context pandemic, sunt luate în calcul toate opțiunile. Încă nu s-a luat o decizie finală asupra modului în care se va sărbători Ziua Națională pe data de 1 Decembrie”, a declarat Daniel Anghel, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Reprezentanţii Ministerului Apărării precizeză că dacă situaţia epidemiologica rămâne la fel, este posibil ca Ziua Naţională să fie sărbătorită în alt mod.

„Ne gândim și dacă lucrurile rămân ca în momentul de față, probabil că Ziua Națională va fi sărbătorită în alt mod”, a mai susținut Daniel Anghel.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Apărării: Ziua Naţională ar putea să se desfășoare în condiţii speciale din cauza SARS-COV-2

Recent, chiar ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, afirma că ziua de 1 Decembrie ar putea fi sărbătorită în condiții speciale, din cauza epidemiei de coronavirus.

„Probabil că până la 1 Decembrie lucrurile nu se vor îmbunătăţi substanţial şi avem în calcul o variantă, astfel încât să avem un scenariu de celebrare a Zilei Naţionale de asemenea în condiţii impuse de pandemie”, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pe 21 octombrie.

Ziua Națională este sărbatorită în fiecare an pe 1 Decembrie. În mod tradițional, sunt organizate mai multe parade militare în Bucuresti, Alba Iulia, dar și în alte orase.

Un alt fel de Decembrie din cauza epidemiei de coronavirus

Bilanțul epidemiei de coronavirus în țara noastră a ajuns la 209.648 de infectări și 6.391 de decese. În condițiile în care am ajuns să înregistrăm chiar și peste 5.000 de infectări pe zi, medicii atrag atenția că spitalele sunt tot mai suprasolicitate, iar dacă lucrurile vor continua în acest ritm, nu vor mai exista locuri la Terapie Intensivă pentru toți pacienții. Lipsa personalului specializat este deja o problemă acută.

În acest context, medicii ne sfătuiesc să fim extrem de prudenți și, spre binele nostru, anul acesta să nu mai petrecem de Crăciuncum am făcut-o până acum.

„Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse.

Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, a declarat medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`