Marcel Ciolacu: De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de țară

Marcel Ciolacu: De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de țară
foto: Facebook

Marcel Ciolacu, liderul PSD și totodată președintele Camerei Deputaților, a transmis un mesaj de „cinste și prețuire tuturor militarilor români de acasă și de peste hotare”, duminică, de Ziua Armatei României.

„La mulți ani, Armata Română!De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de țară.Cinste și prețuire tuturor militarilor români de acasă și de peste hotare! Cinste bravilor veterani de război care și-au servit Patria în cele mai grele momente. Și un pios omagiu tuturor eroilor noștri căzuți la datorie”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

La mulți ani, Armata Română! De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de…

Publicată de Marcel Ciolacu peDuminică, 25 octombrie 2020

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. Potrivit MApN,evenimentul e sărbătoritprintr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din țară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activitățile vor avea loc fără public.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa, a mai precizat MApN.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)