Europa, a doua regiune a lumii cu peste 250.000 de decese legate de COVID-19. Cum arată situația de moment pe bătrânul continent

Europa, a doua regiune a lumii cu peste 250.000 de decese legate de COVID-19. Cum arată situația de moment pe bătrânul continent
foto: Pixabay

Europa a devenita doua regiune a lumii, după America Latină, care depășete 250.000 de decese legate de COVID-19, cu numere record de cazuri noi înregistrate în ultimele două săptămâni, arată bilanțul Reuters.

Europa, a doua regiune a lumii cu peste 250.000 de decese legate de COVID-19

Europa a raportat 200.000 de cazuri noi în premieră joi, în condițiile în care mai multe state europene au fost marcate în această săptămână de recorduri naționale negative la nivel de bilanț al îmbolnăvirilor depistate într-o singură zi.

Potrivit Reuters, Europa are o pondere de 19% în numărul total de decese contabilizate la nivel global și de circa 22% în ceea ce privește cazurile confirmate în toată lumea. Marea Britanie, Italia, Franța, Rusia, Belgia și Spania au aproape două treimi din cele 250.000 de decese înregistrate până acum, dintr-un total de aproximativ 8 milioane de cazuri depistate pe continent.

Marea Britanie conduce topul negativ al deceselor înregistrate în Europa, cu circa 45.000, fiind urmată de Italia, Spania, Franța și Rusia. Premierul Boris Johnson a afirmat, joi, că Regatul Unit nu se poate baza încă pe un vaccin și are nevoie de alt tip de măsuri pentru încetinirea pandemiei.

Având în vedere media zilnică de decese din ultimele șapte zile, Rusia raportează 250 de decese în fiecare zi, cel mai sumbru bilanț al Europei din acest punct de vedere, iar în spatele său se află Marea Britanie și Franța, cu circa 143 de decese fiecare.

Franța a devenit, vineri, a șaptea țară a lumii cu peste 1 milion de cazuri confirmate de coronavirus. Ea s-a numărat printre cele mai afectate națiuni în al doilea val pandemic și a impus ordine de rămânere în casă pe timp de noapte în mai multe zone ale țării. Conform analizei realizate de Reuters, numărul mediu de decese legate de COVID-19 a crescut zilnic în Franța timp de 10 zile consecutive.

Recent, Spania a depășit și ea pragul psihologic de1 milion de cazuri confirmate de COVID-19 și a raportat o medie de 136 de decese în ultimele șapte zile. Are, practic, o rată de mortalitate de 7,38 la 10.000 de locuitori – cea mai mare din Europa și a doua din lume, după Peru.

Până în prezent, la nivel global, au fost confirmate 42,1 milioane de cazuri și 1,1 milioane de decese legate de această boală infecțioasă.

În România, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 4.761 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor confirmate în țara noastră a urcat 205.793. Un număr de 6.318 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au murit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`