Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață, la 79 de ani. Academicianul a fost inclus în lista celor 500 de genii ale secolului XXI

Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață, la 79 de ani. Academicianul a fost inclus în lista celor 500 de genii ale secolului XXI

Dr. Virgil Enătescu s-a stins din viață joi, la vârsta de 79 de ani. Academicianul a fost inclus în cartea ”500 Greatest Geniuses of the 21st Century”.

Academicianul Virgil Enătescu a decedat la 79 de ani

Virgil Enătescu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri. De asemenea, acesta a mai fost și profesor, academician, scriitor şi inventator, cu zeci de brevete în domeniul inovaţiei.

Dr. Virgil Enătescu s-a născut în judeţul Braşov, în anul 1940, stabilindu-se ulterior la Satu Mare. A susţinut primul doctorat în anul 1977 la Institutul de Medicină şi Farmacie Timişoara, unde a definit un nou domeniu: analiza comunicării extraverbale, în care a inclus şi studiul desenului. Al doilea doctorat l-a susţinut la Academia Română în domeniul antropologiei culturale.

A frecventat Cercul de Bionică de la Timişoara și Cercul de Filozofi şi Metodologia Medicinii al Academiei Române, oferind lucrări și comunicări științifice.

Din anul 1955 a fost membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, fiind implicat în numeroase proiecte de cercetare, punând bazele informaticii medicale în România.

De asemenea, a iniţiat conferinţele naţionale de informatică medicală MEDINF. A fost preşedinte de onoare al Informaticii Medicale Româneşti şi preşedinte ales al Federaţiei Române de Psihoterapie, fiind declarat cercetător ştiinţific gradul I.

De-a lungul vieţii, Dr. Virgil Enătescu a semnat şapte cărţi şi monografii, şi peste 350 de articole ştiinţifice. În cercetare a deţinut 8 brevete de invenţie şi 2 certificate de inovator.

Virgil Enătescu, inclus în lista celor 500 de genii ale secolului XXI

Ca o recunoaştere a contribuţiei sale ştiinţifice, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ai secolului XX, fiind unul dintre cele mai cunoscute personalităţi din Satu Mare.

Din studenţie, a fost pasionat de partea de cercetare experimentală, fapt ce i-a dezvoltat un mod de gândire iniţiat în lumea medicală de Claude Bernard (1856), cel care a pus bazele medicinii experimentale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI