Câte paturi libere mai sunt la terapie intensivă pentru pacienții COVID. Anunțul ministrului Sănătății

Câte paturi libere mai sunt la terapie intensivă pentru pacienții COVID. Anunțul ministrului Sănătății
Foto: Hepta.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat miercuri că în acest moment mai sunt libere aproximativ 300 de patruri în secțiile de terapie intensivă destinate pacienților infectați cu noul coronavirus. Acesta a precizat că în ceea ce privește pacienții infectați cu noul coronavirus internați în secțiile ATI, numărul acestora a ajuns la 766.

Nelu Tătaru, anunț despre situația paturilor libere la ATI

Nelu Tătaru a făcut aceste precizări în condițiile în care România a înregistrat un nou record negativ în ceea ce privește numărul persoanelor infectate în ultimele 24 de ore. Autoritățile au anunțat miercuri că într-o singură zi au fost raportate 4.848.

Spitalele din România au, în total, 1.048 de paturi de Terapie Intensivă alocate tratării pacienților bolnavi de COVID-19, dintre care 981 pentru adulți și 67 pentru copii, arată un document intern al Ministerului Sănătății.

Sunt județe în care încă de săptămâna trecută nu mai exista niciun pat ATI liber sau în care nu există paturi ATI pentru copii infectați cu coronavirus.

Cea mai recentă situație critică este în Suceava, unde Sitalul Județean a rămas din nou fără locuri libere îns ecțiile ATI. În ultimele 24 de ore, în județul Suceava au fost confirmate 198 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, cu 101 în plus față de situația anterioară. Asta, după ce s-au prelucrat 1.136 de teste.

De asemenea, și în Cluj situația este gravă. În acst context, ministrul Nelu Tătaru a dat asigurări că urmează să fie suplimentat personalul medical, precum și echipamentele:

„Astăzi la Târgu Mureș a discutat o suplimentare de 20 de paturi la Spitalul Județean de Urgență, aici avem cele 70 de paturi de la Clujeana, 6 sunt operaționale vom merge până la toate 17. Am văzut necesarul de personal, necesarul de materiale și cel de dotare și în următoarea perioada le vom avea suplimentare. La Timișoara, am fost săptămâna trecută, acolo intră în suport covid Casa Austria, unde avem 50 de paturi pentru simptomatologie medie și 11 paturi pentru ATI. Avem acolo și acea unitate mobilă în curtea Spitalului de Boli Infecțioase”, a precizat Nelu Tătaru.

Bilanțul pandemiei de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategicăa anunțat, miercuri, că au fost depistate4.848de cazuri noi deCOVID-19la nivel național la un număr de 37.025 teste efectuate în 24 de ore, stabilindu-se astfel un nou record negativ.

Numărul îmbolnăvirilor confirmate de pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la191.102. Numărul total de decese legate de această boală infecțioasă a urcat la6.065, dintre care 69 în ultimele 24 de ore cuprinse în raportare, iar autoritățile au mai precizatcă până la acest moment 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați. În secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internate766 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)