Ludovic Orban: Traian Berbeceanu este printre posibilii candidați pentru funcția de prefect al Capitalei (VIDEO)

Ludovic Orban: Traian Berbeceanu este printre posibilii candidați pentru funcția de prefect al Capitalei (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Ludovic Orban a precizat, miercuri, că Traian Berbeceanuse numără printre posibilii candidați la poziția de prefect al Capitalei. Prim-ministrul a explicat că a luat decizia de a-l schimba pe Gheorghe Cojanu din funcție, urmând ca modificarea să fie operată în cadrul ședinței de Guvern de joi. De altfel, la începutul săptămânii, liderul liberalilor anunțase deja că se face o evaluare a activității fiecărui prefect.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Traian Berbeceanu, printre posibilii candidați la funcția de prefect al Capitalei. Ce a spus Ludovic Orban

Întrebat dacă Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Capitalei, premierul Ludovic Orban a declarat: „Dați-mi voie să vă spun câteva cuvinte. Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul Capitalei înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație și din Hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Astăzi, pot să vă spun, da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei, da, joi la ședința de Guvern vom opera această modificare, da, Traian Berbeceau este printre posibilii candidați pentru funcția de prefect, care se află în evaluare”.

În vârstă de 46 de ani, Traian Berbeceanu ocupă funcția de șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela, din decembrie 2019, iar în trecut a condus Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. El a părăsit funcția pentru că a fost subiectul unei anchete a DIICOT, dar în iunie 2016 a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare, potrivit G4Media.

Înlocuirea lui Gheorghe Cojanu din funcția de prefect al Capitalei vine în contextul în care oficialul a fost protagonistul unor declații neclare cu privire la situația epidemiologică din București. Șeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde.Prefectul şi-a motivat greşeala, spunând că se afla la cumpărături şi a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”, potrivit Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`