Avertizare RO-ALERT în Capitală. Nivelul de răspândire a noului coronavirus: peste 3 la mia de locuitori. Noile măsuri care au intrat în vigoare

Avertizare RO-ALERT în Capitală. Nivelul de răspândire a noului coronavirus:  peste 3 la mia de locuitori. Noile măsuri care au intrat în vigoare

UPDATE: Mesajul RO-ALERT care avertizează cărata de răspândire a noului coronavirus a depășit în Capitală pragul de 3 la mia de locuitori a fost emis de către autorități și în limba engleză.

Locuitorii Capitalei au primit marți dimineață un mesaj Ro-alert, transmis de către DSU-IGSU prin care sunt avertizați că rata de transmitere a noului coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori, prin urmare trebuie să respecte noi măsuri de protecție care au intrat în vigoare în municipiul București.

Ce conține avertizarea RO-ALERT transmisă în Capitală

Masca a devenit obligatorie atât în spațiile închise, cât și cele deschise, școlile au fost închise iar activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, teatrelor și a sălilor de jocuri de noroc a fost oprită:

„Atenție! În municipiul București, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat – peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și cele închise

ȘCOLILE își vor desfășura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă.

Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile.

RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viața dvs. sau a celor din jur! DSU-IGSU”-

Lista noilor restricții care au intrat în vigoare în Capitală

Alerta a fost emisă în contextul în care, începând de marți, 20 octombrie, în Capitală se instituie noi restricții, din cauza depășirii pragului de 3 infectări COVID la 1000 de locuitori.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit luni și a stabilt cum va arată viata bucurestenilor în următorele 14 zile.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorieîn spațiile deschise publice, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani

Unitățile deînvățământîși vor desfășura activitatea în mediulonline, conform scaneriului

Restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc rămân închise

Activitatea desfășurată încreșe și after-school-urieste permisă în continuare

Activitățile din învățământul superiorva fi reglementată de senatul fiecărei universități

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”