Beatrice Mahler: Am spus că e medicină de front, pentru că am chemat colegii de acasă, din odihnă / La ATI paturile sunt complet pline

Beatrice Mahler: Am spus că e medicină de front, pentru că am chemat colegii de acasă, din odihnă / La ATI paturile sunt complet pline

Managerul Institutului Marius Nasta din București a explicat situația din unitatea medicală pe care o conduce. La ATI, paturile destinate pacienților cu COVID-19 sunt pline, iar personalul medical a fst chemat din concediu, pentru a trata bolnavii.

Mahler a declarat, la Realitatea Plus, că situația de la Marius Nasta este din ce în ce mai tensionată. Paturile sunt pline, iar medicii se mobilizează în fiecare moment, pentru a face față situației.

Semnal de alarmă față de starea sistemului sanitar

Managerul Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă cu privire la starea cadrelor medicale, doctorii ce au fost chemași din concediu de odihnă pentru a trata pacienții.

„„De mai bine de o săptămână, în Marius Nasta, situația e tot mai încărcată în ultima săptămână. (…) E un cumul de activitate care suprasolicită fiecare membru al echipei de la Marius Nasta. Toți ne-am mobilizat ca să facem față momentului. (…) Am spus că e medicină de front, pentru că am chemat colegii de acasă, din odihnă. (…) Avem provocări noi, care ne-au făcut să ne mobilizăm. Dar în această situație timp lung nu o să rezistăm”, a explicat ea, pentru sursa citată mai sus.

Totodată, managerul Institutului Marius Nasta susține că există medicamente suficiente pentru tratarea pacienților. „Avem medicamente pentru pacienții COVID, avem o legătură strânsă cu Mnisterul Sănătății. Ne-am dori ca oamenii să respecte regulile, să poarte această mască. Am observat cu toții că purtarea măștii protejează de transmiterea bolii. Ar trebui să o purtăm din casă și până ne întoarcem acasă. La ATI paturile sunt complet pline”, a precizat ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”