Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru. Se spune că ar face minuni

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru. Se spune că ar face minuni

În fiecare an, Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Dumitru, Izvorâtorul de Mir,pe 26 octombrie. Această zi are o însemnătate puternică, este plinătradiție și obiceiuri. Sfântul Dumitru este cunoscut pentru vindecarile trupesti asupra celor bolnavi și pentru ocrotirea orașului.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru

Sfântul Mare Mucenic Dumitru, Izvorâtorul de mir este patronul Tesalonicului. A fost ucis în ziua de 26 octombrie, pentru că a mărturisit credinţa creştină şi nu a vrut să se închine la zei. Sfântul Dumitrueste considerat și ocrotitorul Bucureștiului, iar în fiecare an,mii de credincioși se adunăpe Dealul Patriarhiei,din Capitală, pentru a se închina la moaștele sale. Din păcate, anul acesta nu se va organiza pelerinajul, deoarece riscul de infectare cu coronavirus este prea mare.

Sărbătoarea este întâmpinată de românii din toată țara cu hramuri, pomeni, colaci și așa numitul „Focul lui Sâmedru”, unul dintre cele mai inedite evenimente ale toamnei în rândul românilor. Este momentul în care oamenii obișnuiesc să aprindă focuri în curți sau pe dealuri, eveniment la care în unele zone se împart alimente și băuturi.

Rugăciunea către Sfântul Dumitru, făcătoare de minuni

Chiar dacă pelerinii nu vor putea să spună rugăciuneaanul acesta, la racla sfântă, aceștia sunt sfătuiți să se roage în liniștea casei, pentru sănătatea și bunăstarea familiei.

„Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii.

Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei. Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă.

Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Cristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`