Brăila: Toate paturile ATI pentru pacienți cu COVID-19 sunt ocupate

Brăila: Toate paturile ATI pentru pacienți cu COVID-19 sunt ocupate
Foto: Hepta

Explozia cazurilor de coronavirus pune la grea încercare sistemul sanitar din România. Spitalele fac tot mai greu față numărului mare de pacienți.

Paturile de la ATI, ocupate în Brăila

În Brăila toate paturile de Terapie Intensivă destinate persoanelor diagnosticate cu COVID-19 sunt ocupate după ce au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 50 de noi cazuri de îmbolnăvire şi a fost raportat un deces, transmite Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, toate cele opt paturi din secţia ATI destinată persoanelor internate cu coronavirus sunt ocupate, trei dintre pacienţi fiind intubaţi.

În acest context, medicii fac eforturi pentru a găsi soluții alternative urgente. Managerul SJU anunță că a fost amenajat un salon cu ventilatoare şi monitoare, unde pot fi internaţi maxim doi pacienţi, iar în cazul în care şi acesta va fi ocupat, se va apela la Centrul naţional pentru situaţii de urgenţă pentru găsirea de soluţii.

În ceea ce priveşte capacitatea SJU Brăila pentru internarea pacienţilor cu coronavirus, numărul total de paturi este de 250, în prezent fiind internaţi 220 de pacienţi.

La nivelul judeţului Brăila, de la începutul pandemiei au fost confirmate cu noul tip de coronavirus 2.956 de persoane, dintre care 127 au fost declarate decedate.

Nou bilanț îngrijorător

România a înregistrat, de joi până vineri, încă 4.026infectări cu coronavirus. 742 de persoane au fost și ele reconfirmate în urma retestărilor.În ultima zi, alți 75 de pacienți COVID-19 au decedat. Numărul bolnavilor în stare gravă, aflați la Terapie Intensivă, a atins un nou record – 726.

Astfel, în total, țara noastră a înregistrat până acum 172.516 de infectări și5.749 de decese provocate de coronavirus. Până în acest moment, au fost prelucrate 2.800.912 deteste, din care 30.325 în ultima zi.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, că numărul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 172.516. În ultimele 24 de ore, 4.026 oameni au fost testați pozitiv, iar alți 7421 au fost reconfirmați în urma retestărilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”