OMS: Numărul deceselor cauzate de Covid-19 va fi de cinci ori mai mare decât în aprilie, dacă nu se impun restricții dure

OMS: Numărul deceselor cauzate de Covid-19 va fi de cinci ori mai mare decât în aprilie, dacă nu se impun restricții dure
Foto: Pixabay.com

Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa, a declarat, că infecția cu noul coronavirus a devenit a cincea cauză de deces, iar numărul acestoraar puea să fie, în 2021, decinci ori mai mare decât în aprilie, dacă restricțiile se vor relaxa, conform The Guardian.

„Evoluția epidemiologică din Europa naște îngrijorări: numărul cazurilor zilnice crește, internările cresc, iar Covid este acum a cincea cea mai importantă cauză de deces” în regiune, omorând peste 1.000 de oameni pe zi”, a spus Hans Klug directorul regional OMS pentru Europa.

„Pandemia de astăzi nu este pandemia de ieri – nu numai în ceea ce privește dinamica de transmitere a acesteia, ci și în modul în care suntem acum echipați pentru a face față acesteia”, a mai explicat Hans Klug, scrie The Guardian.

„Înregistrăm de două sau de trei ori mai multe cazuri pe zi decât în aprilie, dar de cinci ori mai puține decese, iar internările au nevoie de o perioadă de timp de două sau de trei ori mai mare”, a mai adăugat el.

Acesta mai spune că numărul cazurilor raportate dincele 53 de state membre ale organizației a ajuns de la 6 milioane la peste 7 milioane în doar 10 zile, iar numărul total a fost peste120.000 de cazuri pentru prima dată, potrivit Libertatea.

„Purtarea sistematică și generalizată a măștilor, cu o rată de 95% mai degrabă decât rata de 60% de astăzi, împreună cu controale stricte asupra adunărilor sociale din spațiile publice sau private, ar putea salva până la 281.000 de vieți până la 1 februarie”, a mai afirmat doctorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost arestat în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta