Record negativ în Italia. Peste 8000 de noi infectări cu COVID-19, cea mai mare valoare de la debutul pandemiei

Record negativ în Italia. Peste 8000 de noi infectări cu COVID-19, cea mai mare valoare de la debutul pandemiei
sursa Foto: hepta.ro // Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Italia a înregistrat cea mai mare creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de la debutul pandemiei. Peste 8.000 de cazuriși 83 de decese (dublu față de ziua precedentă) s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Peste 8000 de infectări cu COVID-19 în 24 de ore

În doar o săptămână, în Italia s-au dublat cazurile de infectare raportate și s-au triplat decesele. Italia a ajuns să raporteze83 de decese și 8.804 cazuri în ultimele 24 de ore – creștere recordde la începutul pandemiei.

Cea mai afectată regiune este din nou Lombardia, iar la Milano Spitalele Sacco și Fatebenefratelliacceptă acum la urgențe doar bolnavi de COVID-19.

Nici regiunea Campania nu stă mai bine. Școlile au fost închise până la sfârșitul lunii.

Până în acest moment nu se ia în calcul un nou lockdown national”, spune premierul Giuseppe Conte, adăugând că “totul va depinde de comportamentul comunității “.

În urmă cu două săptămâni, Guvernul a reintrodus purtarea obligatorie a măștii și a prevăzut amenzi usturătoare între 400 și 1.000 de euro.

În prezent, în Italia suntaproape 100.000 de cazuri pozitive confirmate. 6.000 de persoane sunt internate cu simptome, în timp ce 586 se află la terapie intensivă.

„În prezent am stabilizat cu 7.000 de locuri terapia intensivă și 15.000 de locuri terapia subintensivă. Am declanșat un plan de consolidare a așa-ziselor rețele spitalicești Covid, un plan care va aduce alte 3.500 de locuri la terapie intensivă și alte 4.200 de locuri la terapie subintensivă”, spune Domenico Arcuri, comisar pentru criza COVID, citează RFI.

Carantină în Italia, în sezonul rece?

În contextul creșterii numărului de cazuri de SARS-COV-2 din ultima perioadă, Andrea Crisanti, directorul Departamentului de Medicină Moleculară a Universității din Padova a sugerat că în perioada sărbătorilor de Crăciun ar fi necesar un lockdown national, pentru a bloca răspândirea coronavirusului.

Premierul Giuseppe Conte nu face încă previziuni pentru Crăciun

„Fac previziuni în ceea ce privește măsurile adecvate, durabile, pentru a preveni un lockdown, însă va depinde mult de comportamentul întregii comunități naționale”, a precizat șeful Guvernului de la Roma.

Deocamdată se exclude închiderea școlilor, lăsând libertate guvernatorilor să adopte măsuri restrictive în funcție de rata infectării. Rămân deschise barurile, restaurantele, sălile de cinema, teatrele și stadioanele în prezența a 200 de persoane în interior și maxim 1.000 în exterior, în timp ce petrecerile sunt interzise.

Starea de urgenţă, prelungită în Italia până la sfârșitul lunii ianuarie2021

Starea de urgenţă rămâne valabilă în Itallia până la sfârșitul lunii ianuarie2021, din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri de COVID-19.Practic, vor fi păstrate toate restricţiile în vigoare și se vor putea adauga altele noi, scrierepublicworld.com.Precedenta perioadă de stare de urgență s-ar fi terminat pe 15 octombrie.

Cinematografele, teatrele şi sălile de concert vor rămâne deschise dar nu vor găzdui mai mult de 200 de persoane în interior şi 1.000 în exterior.

În acest moment,persoanele care sosesc din România sunt obligate să efectueze o carantină de 14 zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`