Doar cazurile grave de Covid-19 merg la spital. Nelu Tătaru: De săptămâna viitoare, cazurile medii şi uşoare pot rămâne acasă, sub supravegherea medicilor de familie (VIDEO)

Doar cazurile grave de Covid-19 merg la spital. Nelu Tătaru: De săptămâna viitoare, cazurile medii şi uşoare pot rămâne acasă, sub supravegherea medicilor de familie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rata de infectare cu coronavirus în România atinge cote îngrijorătoare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, în a doua zi cu peste 4.000 de cazuri raportate, că de săptămâna viitoare asimptomaticii și cazurile ușoare și medicii de Covid-19 vor rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie. Doar cazurile grave vor mai fispitalizate. Amintim că 721 de pacienți se află în acest moment internați la Terapie Intensivă, iar țara noastră are„în jur de 1.030 de paturi ventilate”, după cum anunța Tătaru în vară.

Nelu Tătaru: Doar cazurile grave de Covid-19 vor mai fi tratate la spital

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Cazurile medii şi uşoare de COVID, tratate acasă

Nelu Tătaru: Rata infectării în București cred că va rămâne sub 3 la mie dacă scoatem din calcul focarele

Bucure;tiul este cel mai afectat oraș din România de Covid-19. Joi s-a atins un nou record, aproape 800 de cazuri depistate în 24 de ore.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat că rata de infectare din Capitală ar putea rămâne sub trei, dacă sunt excluse din calcul focarele dincămine de bătrâni, centre de îngrijire a copiilor, spitale.

Incidența în București era sub 3, dar în condițiile în care scoatem acele focare, cred că rămâne sub 3”, a declarat ministrul Sănătății, potrivitG4media.Mai mult decât atât, el a mai precizat și faptul că medicii de familie vor trata cazurile ușoare de infectare cu noul coronavirus.

Referitor la o posibilă închidere a municipiului București, Nelu Tătaru a declarat: „Eu sper să nu riște niciun să ajungă precum Suceava. Așa cum spun de foarte multe ori, această pandemie nu se tratează în spital, ci în prespital, prin respectarea unor reguli. Noi vom efectua controale, având în vedere că există focare și în spitale și în DSP-uri”,a precizat ministrul Sănăyății, în timpul vizitei la Timișoara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`