Ludovic Orban, vizită oficială în Franţa, la finalul lunii octombrie. Apoi va merge în Israel și Germania

Ludovic Orban, vizită oficială în Franţa, la finalul lunii octombrie. Apoi va merge în Israel și Germania
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban va avea în perioada imediat următoare trei vizite oficiale importante. Șeful Executivului va pleca în Franța, apoi în Israel și Germania.

Ludovic Orban, întrevedere cu oficiali și Franța, Israel și Germania

Premierul a anunțat, joi, că a stabilit o vizită oficială în Franța, la sfârșitul lunii octombrie. Cu această ocazie va fi semnată foaia de parcurs privind parteneriatul strategic România-Franța.

În această vizită va fi însoțit de ministrul de externe, Bogdan Aurescu, de ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul apărarii, Nicolae Ciucă, și ministrul agriculturii, Adrian Oros, a spus Orban la o conferință organizată de News.ro.

De asemenea, Oban va efectua o vizită oficială în Israel, în prima parte a lunii noiembrie.

Și tot în luna noiembrie va merge și în Germania,

„Suntem activi”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: România, singura ţară din UE care în primul semestru din 2020 a crescut investiţiile

În cadrul aceleiași conferințe, premierul a spus că România este singura ţară din UE care în primul semestru din 2020 a crescut investiţiile raportat la perioada echivalentă a lui 2019.

Accentuez informația că România e singura țară din UE care, în primul semestru al anului 2020, a crescut investițiile, raportat la perioada echivalentă a anului 2019. Mai e informația că nivelul investițiilor publice, deși suntem în criză economică generată de criza sanitară, e cel mai mare din ultimii zece ani.

Noi, încă, de la instalare, am spus că vrem să schimbăm filosofia de guvernare, să nu susținem creșterea economică printr-o creștere artificială a cererii și aconsumului, prin pârghii guvernamentale, adică prin creșteri de venituri care stau la îndemâna Guvernului, ci vrem să susținem dezvoltarea eocnomică prin investiții, prin creșterea competitivității, prin inovare și cercetare, prin crearea unui climat favorabil afacerilor și investițiilor private. Rezultatul trebuie să fie o creștere economică solidă, sustenabilă”,a declarat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`