Președintele României Klaus Iohannis a afirmat, marți, într-o conferință de presă, că autoritățile trebuie să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult cât se poate, iar în cazul în care care numărul de bolnavi crește peste o anumită limită se va trece la învățământ online.
”Trebuie să evităm știri panicarde și descrierea unor situații extreme, care, sigur, teoretic sunt posibile. Eu cred că autoritățile trebuie să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult cât se poate. Sigur, în măsura în care numărul de bolnavi crește peste o anumită limită se va trece la învățământ online, dar nu peste tot și nu dintr-o dată”, a declarat Iohannis.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Amintim că un număr de 654 de unităţi de învăţământ îşi desfăşoară cursurile în scenariul roșu, iar 5.233 în scenariul galben (mixt), a informat, marţi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC). În cursul zilei de luni, 517 școli din ţară îşi desfăşura cursurile în Scenariul 3, iar alte 5.143 în Scenariul 2.
Potrivit MEC, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, marţi, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:
* 11.769 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;
* 5.233 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
* 654 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.
„Menţionăm că dintre cele 654 de unităţi aflate în această situaţie, 246 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, precizează MEC.