Sibiu: Focar de Covid-19 după turneul amical de baschet masculin

Sibiu: Focar de Covid-19 după turneul amical de baschet masculin
sursa foto: pixabay

Un focar de coronavirus a izbucnit după desfășurarea turneului amical de baschet masculin a Sibiu. Patru echipe de baschet masculin au participat la un turneu amical la Sibiu, în 7 şi 8 octombrie. În urma evenimentului, numărul cazurilor de coronavirus în rândul participanților a explodat.

Focar de coronavirus după desfășurarea unui turneu de baschet la Sibiu

CSO Voluntari a anunţat oficial despre nouă jucători, iar la U BT Cluj sunt opt cazuri. CSU Sibiu are doi jucători, deci 19 cazuri după patru partide amicale.

”Din nefericire, sfârşitul săptămânii trecute nu a adus doar veşti bune. După ce câţiva dintre componenţii lotului au acuzat simptome (febră, dureri musculare, duse, stare acută de oboseală) în noaptea de vineri spre sâmbătă, întreaga echipă a fost testată în dimineaţa de luni, 12 octombrie, la fix 7 zile de la ultima testare, realizată înaintea turneului de la Sibiu. Rezultatul primit noaptea trecută a fost unul trist: 9 cazuri pozitive, dintre care 7 vin din rândul sportivilor. De asemenea, trei membri ai familiilor noastre au fost depistaţi pozitivi, totalul ajungând la 12 în acest moment”, a anunţat, marţi după-amiază, echipa CSO Voluntari.

Sportivii şi membrii stafului echipei, care au fost testaţi negativ au trecut şi ei în izolare şi vor repeta testul săptămâna aceasta.

”CSO Voluntari a informat DSP cu privire la această situaţie şi va urma directivele impuse de această instituţie. Activitatea echipei a fost suspendată începând de aseară. Situaţia noastră reprezintă un semnal de alarmă cât se poate de clar cu privire la stricteţea şi transparenţa cu care competiţiile trebuie organizate şi desfăşurate. Măsurile şi prevederile legislative trebuie respectate întocmai şi toată lumea trebuie să le trateze cu maximă responsabilitate. Ne rugăm pentru sănătatea tuturor şi pentru recuperarea cât mai rapidă a celor afectaţi de acest virus!”, au mai transmis oficialii CSO Voluntari, care câştiga, în 8 octombrie, Turneu Memorial Elemer Tordai, de la Sibiu.

Şi la U Banca Transilvania Cluj sunt testări pozitive, adică opt. Un membru al staff-ului tehnic şi şapte jucători, care la fel au avut teste negative înaintea turneului. Formaţia clujeană ar urma să anunţe oficial situaţia. De asemenea, se speră ca ceilalţi jucători din lot, care au testare negativă după turneu, să aibă aceleaşi rezultate şi la testul doi, pentru a putea participa la Cupa României, grupa A, de la Bucureşti, începând cu 17 octombrie. În această situaţie ar fi nevoie şi de avizul DSP.

Turneul a fost organizat de echipa CSU Sibiu, care, a transmis că are două cazuri, unul dinaintea competiţiei amicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025