CORONAVIRUS | OMS: Concentrarea pe imunitatea colectivă, lăsând virusul să circule „nu este o opțiune”

CORONAVIRUS | OMS: Concentrarea pe imunitatea colectivă, lăsând virusul să circule „nu este o opțiune”

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, luni, că a lăsa noul coronavirus să circule liber în societate pentru ca populaţia să ajungă, aşa cum au sugerat anumite voci, la imunitate colectivă ”nu este o opţiune”.

Concentrarea pe imunitatea colectivă, lăsând virusul să circule „nu este o opțiune”

”Niciodată în istoria sănătăţii publice, imunitatea colectivă nu a fost utilizată ca strategie pentru a reacţiona la o epidemie şi cu atât mai puţin la o pandemie. Este problematic din punct de vedere ştiinţific şi etic”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă, conform AFP, transmite 20minutes.fr.

”A lăsa cale liberă unui virus periculos, pe care nu îl înţelegem încă pe deplin, este pur şi simplu contrar eticii. Nu este o opţiune”, a adăugat directorul OMS.

Noua pandemie de coronavirus a provocat peste un milion de vieți în întreaga lume, de când biroul OMS din China a raportat apariția bolii la sfârșitul lunii decembrie.

”Marea majoritate a persoanelor din cele mai multe ţări sunt susceptibile să contracteze virusul. Studiile de seroprevalenţă sugerează că în cele mai multe ţări, mai puţin de 10% din populaţie a fost infectată”, a precizat acesta.

El a explicat, de asemenea, că nu sunt cunoscute suficient de multe informaţii despre imunitatea de care se bucură persoanele care au contractat deja COVID-19 şi a subliniat că anumiţi indivizi s-au reinfectat.

„Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă un răspuns imun în primele câteva săptămâni, dar nu știm dacă acest răspuns este puternic sau de lungă durată sau dacă diferă de la persoană la persoană”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a subliniat că conceptul de imunitate colectivă este utilizat în campaniile de vaccinare și a reamintit că pentru variolă este necesar ca 95% din populație să fie vaccinată pentru ca restul de 5% să fie protejat. Pentru poliomielită această rată este de 80%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)