Liviu Dragnea ar fi început să paralizeze. Avocata sa susține că starea de sănătate a fostului lider al PSD „se înrăutățește pe zi ce trece”

Liviu Dragnea ar fi început să paralizeze. Avocata sa susține că starea de sănătate a fostului lider al PSD „se înrăutățește pe zi ce trece”
Foto: Inquam Photos / George Calin

Avocata lui Liviu Dragnea susține că, din cauza problemelor grave pe care le-ar avea la coloană, fostul președinte al PSD ar fi început să paralizeze. El ar fi fost diagnosticat cu sciatică paralizantă, iar starea sa de sănătate s-ar înrăutăți în fiecare zi.

Liviu Dragnea ar fi început să paralizeze. Ce a declarat avocata sa

„Din păcate situația este dramatică, aș putea spune. Se înrăutățește pe zi ce trece. Penitenciarul nu a înțeles, începând din data de 26 iunie, retrăgându-l de la muncă, nu a înțeles să îl și protejeze, întrucât, în final, este un om și atât. Eu, ce am obținut, este într-adevăr o hotărâre judecătorească prin care s-a stabilit în mod definitiv că i-a fost îngrădit dreptul la muncă, iar penitenciarul, ca urmare a unor solicitări ale mele pe care le-am făcut nu a înțeles să găsească o soluție nici până azi. A fost dus la fizioterapie, din păcate însă nu îl ajută atât de tare, întrucât, să nu uităm, a stat 3 luni în cameră, nemișcându-se 23 din 24 de ore așa cum am mai spus, iar această situație i-a agravat starea de sănătate tot mai tare. Vrem să facem o cerere în care să găsească o soluție. Au obligația de a aplica o hotărâre legală”, a declarat Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, potrivit Antena 3.

Acesta este motivul pentru care fostul lider al PSD ar fi dezvoltat și alte afecțiuni.

„I-a fost încălcat dreptul la sănătate. El nu a fost dus la Spitalul Foișor pentru investigațiile necesare, are probleme lombare și cervicale cu hernii. Din cauza faptului că nu a avut posibilitatea să se miște i s-au umflat genunchii. A cerut să fie dus la un RMN și a fost dus după 4 săptămâni. Din 26 iunie este blocat in celulă”,a afirmatapărătoarea sa.

Avocata susține că Liviu Dragnea ar fi în continuare sancționat disciplinar și nu are voie să iasă din celulă mai mult de o oră pe zi. El primise sancțiunea ca urmare a faptului că, în iunie 2020, i-a acordat un interviu prin Skype fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în care a vorbit, printre altele, despre situația din penitenciar.

Liviu Dragnea este la închisoare, undeîși ispășește condamnarea de 3 ani și 6 luni din dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, pe care a primit-o în 27 mai 2019. Deși de-a lungul timpului petrecut în penitenciar a încercat să primească o decizie de eliberare condiționată, la peste un an distanță de la condamnare, în 21 august 2020, Curtea de Apel București anunța căa respins definitiv ca neîntemeiată contestația formulată de Liviu Dragneaîmpotriva deciziei luate de Tribunalul București în luna iunie, când la rândul eiinstanța respingea atacul la executarea în regim de detenție a pedepsei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)