EXCLUSIV // Sfatul medicilor pentru pacienții COVID care rămân acasă: “Să își monitorizeze saturația de oxigen din sângele periferic. Dacă scade sub 90% este posibil să dezvolte forme moderate și severe

EXCLUSIV // Sfatul medicilor pentru pacienții COVID care rămân acasă: “Să își monitorizeze saturația de oxigen din sângele periferic. Dacă scade sub 90% este posibil să dezvolte forme moderate și severe
sursa foto: pixabay

EXCLUSIV // Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a precizat că persoanele infectate cu noul coronavirus care rămân în izolare acasă pot monitoriza evoluția bolii prin intermediul unui pulsoximetru.

Recomandarea medicilor pentru pacienții infectați cu noul coronavirus

Medicul recomandă acestor pacienți să folosească pulsoximetru pentru a vedea în cea măsură boala evoluează către forme severe, în contextul apariției insuficienței respiratorii.

“Dacă pacienții dezvoltă insuficeință respiratorie și sunt totuși acasă, sfatul nostru este, pentru cei care vor, să se adreseze, în primul rând spitalului de specialitate, dar ar fi bine să își achiziționeze și un Pulsoximetru ca să își monitorizeze saturația din sângele periferic.

Când această saturație începe să scadă, mai ales sub 90%, este posibil, pe fondul insuficienței respiratorii, să dezvolte forme moderate și severe de boală”, a explicat pentru B1.RO medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Acesta a subliniat că principalul factor care determină creșterea numărului de cazuri în secțiile de terapie ale spitalelor este cel reprezentat de pacienții care, deși sunt simptomatici, aleg să ajungă foarte târziu la medici, când noul coronavirus în evoluează către afecțiuni severe.4

Majoritatea oamenilor trebuie să aibă o saturație în oxigen de cel puțin89-90%pentru a-și menține celulele sănătoase.

Se crede că un nivel mai mic decât acesta pentru o perioadă scurtă de timp nu va provoca deteriorări celulare. Dar dacă acest lucru se întâmplă des, celulele pot fi deteriorate.

Un nivel prea scăzut de oxigen din sânge poate suprasolicita inima și creierul.

Bilanțul cazurilor de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că la nivel național au fost confirmate 2.069 de noi cazuri de infectare cucoronavirusîn ultimele 24 de ore, dintr-un total de 10.051 de teste care au fost prelucrate în același interval.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 246 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, în acest moment 628 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă. De asemenea, de duminică până luni, au fost înreguistrate 56 de noi decese în rândul pacienților cuCOVID-19.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)