Ludovic Orban: Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar una dintre principalele surse de infectare cu coronavirus (VIDEO)

Ludovic Orban: Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar una dintre principalele surse de infectare cu coronavirus (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a lansat un nou apel la populație să respecte regulile anti-coronavirus, în condițiile în care numărul infectărilor a crescut foarte mult, la fel bilanțul deceselor și a cazurilor grave de la Terapie Intensivă. Șeful Guvernului a mai afirmat că ia în calcul limitarea la 20 a numărului de participanți la evenimentele private sau chiar interzicerea acestora complet pentru o perioadă, dat fiind că eleau devenit sursa principală de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2.

Ludovic Orban susține că ia în calcul interzicerea evenimentelor private deoarece ele au devenit principalul mijloc de transmitere a COVID-19

„Mă gândesc să respect toate regulile de protejare a sănătății. Știți că am avut un nivel de expunere foarte mare, am avut contacte cu mii și mii de oameni dar, respectând regulile, chiar dacă am intrat în contact cu două persoane infectate, nu am pățit nimic”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă are un mesaj pentru români, în contextul unui număr tot mai mare de infectări, premierul a răspuns: „Să poarte mască în toate împrejurările care presupun interacțiunea cu mulți oameni, la locul de muncă, în mijlaocele de transport, la piață, în locurile aglomerate. Să nu se mai ducă la nunți. Am văzut nunți de 350 – 500 de oameni fără nicio mască… Se încălca frecven regulile. Să repete regulile, distanța, să se spele pe mâini, să se dezinfecteze. Sunt toate regulile de la începtul pandemiei”.

„Din păcate, mulți oameni nu respectă regulile și, din păcate, virusul nu iartă pe nimeni”, a insistat Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a mai afirmat că va propune sistarea evenimentelor private, de tip nunți, botezuri: „Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar una dintre principalele surse de îmbolnăvire”.

Acesta a mai precizat că ar putea lua în calcul și desfășurarea acestora în continuare, dar cu număr limitat de persoane: 20. Pe de altă parte, a ținut să sublinieze că „azi legea este cu maximum 50 de persoane, dar sunt foarte mulți de organizatori de evenimente care nu respectă legea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

România a ajuns să aibă peste 3.000 de infectări cu coronavirus pe zi

Potrivit celui mairecent bilanțal epidemiei de coronavirus, în România au fost testate pozitiv 155.283 de persoane, din care 117.942 s-au vindecat, dar 5.411 au decedat.

În intervalul sâmbătă, ora 13.00 – duminică, ora 13.00, pe teritoriul țării noastre au fost diagnosticați 2.880 de oameni, darrecordula fost atins în ziua precedentă – 3.517 cazuri.

Președintele Klaus Iohannis a insistatcă nu se impune revenirea la starea de urgență, dat fiind că și acum pot fi luate noi măsuri anti-coronavirus, la nivel local, acolo unde situația o impune.

De altfel, acest lucrus-a întâmplat deja, autoritățile din mai multe localități luând decizia de a închide o vreme restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de jocuri și de spectacole.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`