Câți bucureșteni merg cu metroul din Drumul Taberei și câte persoane angajate în zonă ar putea circula pe noua magistrală

Câți bucureșteni merg cu metroul din Drumul Taberei și câte persoane angajate în zonă ar putea circula pe noua magistrală

Metroul din Drumul Taberei a fost o lucrare așteptată de toți bucureștenii. Inaugurată în luna septembrie a acestui an, Magistrala 5 va deservii locuitorii cartierelor Drumul Taberei și Eroilor, dar și zone extinse stațiilor, precum Prgresului sau Politehnica.

În acest context, trenurile care circulă pe linia Eroilor – Râul Doamnei deservesc aproximativ 150.000 de locuitori ai Capitalei ce au domiciliul în apropierea celor zece stații de metrou, iar un număr de aprixmativ 20.000 de angajați ai companiilor ce își desfășoară activitatea în zonele extinse ale stațiilor de metrou pot ajunge mai repede la locul de muncă, scrie Digi24.

Câți bucureșteni deservește metroul din Drumul Taberei

Potrivit unei analize realizate de către Cushman & Wakefield Echinox, pe linia de metrou Eroilor – Râul Doamnei vor circula și bucureștenii care locuiesc în cartiere rezidențiale, dar este și o modalitate eficientă prin care angajații din zonele celor zece stații de metrou să ajungă mai repede la job, căci în zonele extinse ale acestor stații sunt localizate și imobile în care, în condiții normale, își pot desfășura activitatea între 18.000 şi 20.000 de angajaţi.

În jurul fiecăreia dintre staţiile de metrou Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei şi Romancierilor, situate în capătul vestic al noii linii de metrou, locuiesc între 18.000 şi 22.000 de oameni care pot accesa metroul într-un interval de 10 minute de mers pe jos. La capătul opus, densitatea rezidenţială scade la 8.000 – 10.000 de locuitori în jurul staţiilor Orizont, Academia Militară şi Eroilor, dar în schimb aceste zone reprezintă poli de dezvoltare pe segmentul de birouri. În zona extinsă a acestor staţii de metrou, incluzând aici şi proiecte din zona Progresului (AFI Tech Park şi Green Gate) şi Politehnica (Campus 6, The Light) sunt localizate imobile cu o suprafaţă închiriabilă cumulată de 191.000 de metri pătraţi în cadrul cărora, în condiţii normale, lucrează între 18.000 şi 20.000 de angajaţi”, se arată în analiza citată de Digi24.

Mai mult decât atât, potrivit sursei citate, dezvoltatorii mai au în plan construcția spațiilor de birouri în aceste zone astfel: One Cotroceni Park (75.000 mp ce vor fi livraţi în două faze în dreptul staţiei de metrou Academia Militară) şi Campus 6.2 şi 6.3 (41.000 mp ce pot fi accesaţi atât prin staţia de metrou Politehnica, cât şi prin noua staţie de metrou Orizont, aflată la o distanţă de circa un kilometru), informează sursa citată mai sus.

Cu cât au crescur prețurile la apartamente, după inaugurarea liniei de metrou

În zonă, potrivit datelor de pe platformele imobiliare, prețurile au cunoscut deja o ușoară creștere încă din luna septembrie. Astfel, valoarea locuințelor din zona Drumulu Taberei a crescut cu aproximativ 13% în luna septembrie a anului 2020, față de luna august a aceluiași an.

Astfel, prețul pe metrul pătrat a crescut de la 1.057 de euro la 1.192 de euro. În continuare, Drumul Taberei rămâne o zonă accesibilă din punct de vedere al prețurilor. 1.357 de euro costă în medie, metrul pătrat în Capitală. În septembrie, prețul mediu pentru o garsonieră în Drumul Taberei era 43.000 de euro, 60.000 de euro pentru un apartament de două camere, 73.000 pentru un imobil de 3 camere. În ceea ce privește închirierile, prețurile la 3 camere s-au majorat cu 8%, iar cu 1% la 2 camere.În septembrie, prețul mediu pentru închrierea unei garsoniere este de 264 de euro, 333 de euro pentru un apartament de 2 camere și 387 de euro pentru 3 camere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”