Ministrul Culturii, despre închiderea teatrelor și a cinematografelor în Capitală: „Arta este o victimă colaterală. Nu am avut niciun focar”

Ministrul Culturii, despre închiderea teatrelor și a cinematografelor în Capitală: „Arta este o victimă colaterală. Nu am avut niciun focar”
Sursa Foto: www.bulandra.ro

Una dintre măsurile restrictive luate în contextul pandemiei de coronavirus de către autoritățile din Capitală a fost suspendarea spectacolelor de teatru și a activității cinematografelor. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a declarat în acest context că aarta este o victimă colaterală a pandemiei, având în edere că până acum nu a fost raportat niciun focar de coronavirus în aceste locații:

„Încă de aseară am luat legătura cu majoritatea prefecților din țară, făcând un apel la înțelegere privind sectorul cultural, pentru că noi considerăm că arta este o victimă colaterlaă. Drept dovadă stau cifrele oferite de INSP, nu a existat în ultimele 14 zile niciun focar COVID în vreo instituție de spectacol. Avem parte de un public extrem de civilizat, deși este permis un grad de ocupare de 50%, în jur de 30% este media gradului de ocupare.

Noi considerăm că nu a avut niciun rol reluarea activității în sectorul cultural în această evoluție epidemiologică nefericită și de aceea am avut diferite discuții. Considerăm că domeniul cultural este unul care are nevoie de continuitate și nu trebuiesc întrerupte activitățile în sălile de spectacol. Peste 7 zile va fi o nouă analiză în București, depinde de noi toți ca aceste cifre să arate mai bine”, a spus ministrul Culturii la Antena 3.

Nou bilanț îngrijorător al cazurilor de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, 2.958 de cazuri noi de COVID-19 depistate în România. E un record negativ înregistrat de țara noastră de la începutul epidemiei de coronavirus.

Bilanțul a consfințit un nou record negativ în ceea ce privește numărul de decese legate de această boală infecțioasă pe un interval de 24 de ore, 82, dar și la la nivelul pacienților internați în secțiile de Terapie Intensivă din țară, 612. Retestarea a scos la iveală 553 persoane pozitive. Nu în ultimul rând, autoritățile au precizat că de la izbucnirea crizei sanitare au fost confirmate 142.570de îmbolnăviri, iar 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distribuția cazurilor noi de COVID-19,per județe, arată în felul următor: Alba117, Arad80, Argeș45, Bacău82, Bihor39, Bistrița-Năsăud28, Botoșani31, Brașov95, Brăila54, Buzău44, Caraș-Severin35, Călărași13, Cluj 98, Constanța 94, Covasna13, Dâmbovița37, Dolj 83, Galați52, Giurgiu18, Gorj52, Harghita41, Hunedoara47, Ialomița14, Iași157, Ilfov78, Maramureș50, Mehedinți37, Mureș70, Neamț79, Olt39, Prahova101, Satu Mare20, Sălaj62, Sibiu 81, Suceava68, Teleorman52, Timiș104, Tulcea25, Vaslui84, Vâlcea82, Vrancea43.Municipiul București are 514, iar pentru alte 138 cazuri nu este precizată nicio zonă a țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”