Autoritățile germaneau confirmat miercuri, 07 octombrie, un număr record de 2.828 de cazuri noi de Covid-19, acesta fiindcel mai ridicat număr înregistrat de la debutul crizei epidemiceși pânăacum.
În total, țaraa înregistrat peste 306.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei.iar numărul deceselorasociate maladiei Covid-19 este de 9.562,în contextul în care această ţară se confruntă cu o creştere consistentă a numărului de infectări.
Astfel, numărul infectărilor din Germania a atins apogeul între sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, când autoritățile au înregistrat peste 6.000 de cazuri pe zi, conformCNN.
În pofida faptului că la un moment dat a existat o perioadăîn care cazurile zilnice confirmate au scăzut semnificativ, numărul acestora a explodat din nou începând cu sfârșitul lunii iulie, semn că în Germania a venit al doilea val de infecții cu noul virus ucigaș care a declanșat o adevărată criză epidemică la nivel global.
Numărul de decese cauzate de noulcoronavirusde tip SARS-CoV-2 în lume a depășit pragul de 1.055.600, în timp ce numărul de cazuri de infectare confirmate este de peste 27 milioane178 de mii, potrivit datelor furnizate, miercuri după-amiază, desite-ulworldometers.info.
Istoricii preconizează că epidemia de Covid-19s-arputea încheia în mai multe moduri.
Potrivit istoricilor, pandemiile au, de obicei, două tipuri de sfârșit: unul pe plan medical, care are loc în momentul în care incidența bolii și rata deceselor scad, iar celălalt pe plan social, care are loc atunci când teama de epidemie dispare.
”Atunci când oamenii adresează întrebarea «când se încheie?», se referă la sfârşitul pe plan social”, afirmă dr. Jeremy Greene, istoric în domeniul medicinei la Universitatea Johns Hopkins, potrivitNew York Times.
Cu alte cuvinte,finalul pandemiei de coronavirusse poate produce atunci când oamenii vor scăpa de epidemia de teamă. Este nevoie ca oamenii să adopte un comportament adecvat, respectând măsurile de igienă recomandate de către autorități și de către medici.
Prin urmare, istoricii consultați de sursa citată avertizează că este necesarsă învățăm să trăimcu noulcoronavirusde tip SARS-CoV-2, la fel cum am învățat să trăim și cu celelalte virusuri.
Sfârşiturile pandemiilor ”sunt foarte, foarte urâte. Dacă privim în urmă, avem puţine date. Pentru cine se termină epidemia şi cine ajunge să spună acest lucru?”, subliniază Dora Vargha, istoric la Universitatea Exeter.