Supraviețuitorii și apropiații celor care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv plănuiesc un protest prin care să-și exprime dezamăgireafață de sistemul de Justițiedin România, care, la 5 ani de la tragedie nu i-a închis pe cei vinovați. Comintatea de pe Facebook a anunțat că va forma un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv.
„Acum 5 ani, un lanț al durerii ne-a îngenuncheat #colectiv. Copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți au ars pe 30 octombrie 2015 și ne-au schimbat viața fără ca măcar să știe asta.
La 5 ani după #colectiv, un lanț de incompetență și corupție încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanț de aroganță și impostură încă ne îmbolnăvește în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanț de nepăsare și iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovații în justiție.
La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate!
Distanțați din 5 în 5 metri, vom face un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv”, se arată în descrierea evenimentului anunțat pe celebra rețea socială.
În luna septembrie, un alt mesaj dur a fost postat de asociația victimelor incendiului de la Clubul Colectiv, GTG 3010, în contextul în care Cristian Popescu Piedone, primar al Sectorului 4 la acea vreme, s-a întors în politică triumfător.
„La 5 ani de la Colectiv, mulțumită justiției, vom comemora cu Piedone primar. Mulțumim statului, politicienilor și justiției.
Se fac 5 ani de când într-un club situat în centrul Capitalei României a izbucnit un incendiu care a ucis 65 de tineri. 5 ani este un prilej bun de comemorare, dar mai ales, este un bun prilej de analiză a acțiunilor instituțiilor statului român. Am vrea să aflăm ce a schimbat statul român în acești 5 ani. Am vrea să știm ce s-a schimbat în autorizarea funcționării spațiilor publice.
Am vrea să știm ce s-a schimbat în autorizarea funcționării spațiilor publice. Am vrea să știm cum se deosebește acum în România. Am vrea să știm ce a schimbat IGSU în autorizare și control, ce pași a făcut în domeniul prevenției. Am vrea să aflăm ce a construit Ministerul Sănătății?! Ar fi trebuit să avem 5 Centre de Mari Arși. Ce avem după 5 ani? Am vrea să știm de ce după 5 ani nu avem vinovații în pușcărie”, au notat reprezentanții Colectiv GTG 3010.
Cristian Piedone, care a revenit în politică și a câștigat mandatul de primar la Sectorul 5, deși în primă instanță,a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu în Dosarul Colectiv.